Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Prins cu ţigări netimbrate, afaceristul Vasile Tătaru a dat cu maşina peste un jandarm


Afaceristul Vasile Tătaru (FOTO) este cercetat de polițiști deoarece a dat cu mașina peste un jandarm. Angajații Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea l-au surprins în timp ce încerca să plaseze pachete cu țigări, care ulterior s-au dovedit a fi netimbrate, mai multor „comercianți” din Piața Moldovei. Atât jandarmul cât și Tătaru au ajuns la spital, cel din urmă acuzând o stare de rău. 
Un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon”, ieri după-amiază, după ce afaceristul Vasile Tătaru a dat cu mașina peste el. S-a întâmplat pe strada Greva de la Grivița din Focșani.
Jandarmii care patrulau prin zonă l-au observat pe Tătaru în timp ce scotea mai multe cartușe cu țigări din mașină, pe care încerca să le plaseze celor care obișnuiesc să vindă tutun prin Piața Moldovei. În momentul în care a observat că jandarmii se îndreaptă către el, Tătaru s-a urcat în bolid, marca Audi A8, vrând să plece. În acel moment, un jandarm se afla în spatele mașinii, iar când Tătaru a efectuat manevra de mers înapoi, l-a acroșat pe omul legii. Din fericire, jandarmul nu a suferit răni grave. 
Tătaru nu a reușit să plece de la locul accidentului, pentru că ceilalți jandarmi au intervenit imediat și l-au scos din autoturism. „O patrulă de jandarmi, aflată în misiune de patrulare în zona Pieței Moldovei din Focșani, a observat un bărbat în timp ce scotea țigări dintr-un autoturism și încerca să le plaseze altor persoane. La vederea jandarmilor, persoana în cauză s-a urcat în autoturism cu intenția de a pleca. În acel moment un jandarm se afla în spatele autoturismului, iar la efectuarea manevrei de mers înapoi de către conducătorul auto, jandarmul a fost acroșat de autoturism. Ulterior, alți doi angajați ai IJJ au procedat la extragerea din autoturism a conducătorului auto. Colegul nostru a ajuns la spital, iar în urma investigațiilor s-a stabilit că rănile nu sunt grave”, ne-a declarat plutonier adjutant Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei vrâncene. Acesta a adăugat că după incident, la fața locului au ajuns și polițiști de la rutier, care au competențe să facă verificări cu privire la accident. 
Potrivit unor surse, la spital nu a ajuns doar jandarmul, ci și Vasile Tătaru, care a acuzat o stare de rău. 
        Å¢igările erau netimbrate
 În urma verificărilor ulterioare, efectuate în prezența fratelui lui Tătaru, care a ajuns într-un suflet la fața locului, în mașina lui Tătaru au fost găsite pachete cu țigări fără timbru. „În urma controlului efectuat, în autoturism au fost găsite aproximativ 50 de pachete de țigări netimbrate, de proveniență China”, a adăugat plutonier adjutant Costescu. 
Pentru faptul că în mașina sa au fost găsite țigări fără timbru, Tătaru va primi o amendă, conform legii. Pentru că l-a acroșat cu autoturismul în mod intenționat pe jandarm, el va fi cercetat pentru ultraj. Polițiștii ne-au precizat că a fost întocmit deja dosar penal pentru ultraj. 
Până ieri după-amiază, în jurul orei 17.00, împotriva lui Tătaru nu fusese dispusă nicio măsură preventivă. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, Luminița Dogaru, ne-a spus că după stabilirea situației de fapt, se va decide dacă se impune ori nu luarea vreunei măsuri preventive. „Urmează ca jandarmii și poliția să întocmească toată documentația și abia după aceea vom ști exact despre ce este vorba. La acest moment (duminică seara-n.r.) nu se pune problema luării vreunei măsuri. După întocmirea documentației și stabilirea situației de fapt, vom dispune măsurile corespunzătoare”, ne-a declarat prim-procurorul Luminița Dogaru. 
 Sursele noastre ne-au spus că la momentul acțiunii, Tătaru ar fi fost foarte violent, cel puțin în limbaj. El i-ar fi amenințat pe jandarmi și le-ar fi spus că se bate cu fiecare dintre ei. 

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?