Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Concurs despre Europa, de Zilele Colegiului „Edmond Nicolau”


Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani au marcat zilele acestei unități de învățământ prin organizarea, în data de 6 iunie, a Concursului „Hoinar prin Europa”. Pentru elevi, acest concurs a reprezentat un bun prilej de descoperire a culturii și tradițiilor țărilor Europei și o îmbogățire a cunoștințelor de cultură generală. Astfel, prin tragere la sorți au fost selectate Marea Britanie, Franța, Croația, Spania, Belgia, Grecia și Germania. 
În ceea ce privește desfășurarea concursului, acesta a constat în cinci probe și anume: în prima probă elevii claselor a IX-a A, C, D, F, H și a X-a A, B, F au pregătit câte un material Power Point ce trebuia să reunească elemente definitorii ale țării prezentate. În cea de-a doua probă, elevii au făcut apel la creativitate și imaginație și au reprezentat plastic, într-un poster, elemente simbolice ale aceleiași țări. În cea de-a treia probă, ei au răspuns la un set de zece întrebări de cultură generală despre țările trase la sorți, iar în cea de-a patra probă elevii au prezentat momente artistice de dans, poezie, scenete și muzică. Ultima probă și cea mai așteptată a fost proba gastronomică. Elevii au pregătit bucate tradiționale ale țărilor reprezentate, iar apoi i-au invitat pe profesori, dar și pe colegii lor să le guste. 
În urma jurizării, clasele a IX-a C și a IX-a F au obținut premiul I, la egalitate de puncte, clasa a X-a B a obținut premiul II, iar clasa a IX-a H s-a clasat pe poziția a treia. „Participând cu multă plăcere la această activitate, am observat o mare bucurie și mult entuziasm din partea elevilor, pentru a prezenta/reprezenta cât mai bine țara care a fost trasă la sorți. De la prezentări multimedia, la dans și cântec, de la întrebări de cultură generală la periplu gastronomic, elevii s-au identificat cu etnicii acelor țări. De fapt, eu consider că învățăm prin astfel de activități să fim cu adevărat europeni. Felicitări elevilor și colegilor mei, care au fost implicați și au participat la această activitate”, au precizat profesorii coordonatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?