Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Copil de 8 ani, la Terapie Intensivă în urma unui accident


Un băiețel de 8 ani, din comuna Movilița, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, sâmbătă, după ce a fost victima unui accident rutier. Potrivit informațiilor primite de la inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, în momentul accidentului, băiatul se deplasa cu o bicicletă și nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism Dacia Logan, care circula regulamentar. În urma accidentului, băiatul a ajuns la spital, la Focșani, unde a fost diagnosticat cu „politraumatism prin accident rutier”. După investigațiile de la UPU, el a fost dus în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. 
Accidentul de la Movilița s-a produs la mai puțin de două săptămâni de la cel din Golești, unde un băiețel de 7 ani a fost accidentat de un camion al armatei. Având în vedere implicarea bicicliștilor în evenimente rutiere, polițiștii consideră necesar să tragă un semnal de alarmă acestora, dar și părinților. Acestora din urmă li se cere să-și supravegheze copiii-bicicliști și să-i determine să acorde importanța cuvenită respectării regulilor de circulație. De asemenea, conducătorilor auto li se recomandă să circule cu atenție sporită când întâlnesc în trafic bicicliști. 
Polițiștii le reamintesc bicicliștilor câteva dintre regulile de circulație care li se adresează, pentru a nu deveni victime ale unor accidente cu urmări dintre cele mai regretabile. Astfel, înainte de a schimba direcția de mers, mai ales spre stânga sau la depășire, asigurați-vă temeinic – din față și din spate – că nu se apropie niciun autovehicul și circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană câte unul. Nu circulați cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice, în cazul adulților, și este recomandabil să purtați o cască de protecție omologată. 
Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în față, lumină de culoare roșie în spate și cel puțin un element reflectorizant de aceeași culoare), iar înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic și acordați prioritate de trecere celor în drept. La schimbarea direcției de mers, chiar dacă aveți prioritate de trecere, asigurați-vă că ceilalți participanți la trafic au înțeles intenția voastră. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?