Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Hoți mascați, trimiși în judecată pentru zeci de spargeri


Cinci tineri au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru mai multe infracțiuni de furt calificat. Inculpații au dat spargere după spargere, uneori chiar și două spargeri pe noapte.  
 Cinci tineri, unii dintre ei minori, vor fi judecați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. Unul dintre ei va fi judecat și pentru violare de domiciliu, amenințare și distrugere. În rechizitoriu se arată că doi dintre hoți sunt arestați în cauză. Astfel, Tiberius Alin M., 22 de ani, din Odobești, care este și arestat, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a patru infracțiuni de furt calificat, opt de furt, o infracțiune de amenințare, o alta de violare de domiciliu, dar și pentru o distrugere. Un alt tânăr judecat în acest dosar este Adrian V., de 26 de ani, care locuiește fără forme legale în Odobești. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru nouă infracțiuni de furt calificat. În rechizitoriu se arată că tânărul este arestat în cauză, dar și că este recidivist. 
 Inculpat este și Mihai F., de 22 de ani, tot din Odobești, care va fi judecat pentru săvârșirea a 8 infracțiuni de furt calificat. Pentru patru fapte de furt calificat va fi judecat Alin Gabriel M., de 17 ani, care locuiește fără forme legale în Focșani. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au mai trimis în judecată, în același dosar, și o adolescentă de 16 ani, din Focșani, Vasilica Florentina L., în sarcina căreia s-au reținut trei infracțiuni de furt calificat. 
        Au dat spargere după spargere
 Cei cinci au furat tot ce le-a picat în mâini, fie că aveau nevoie de bunurile respective, fie că nu. Mare parte din bunurile furate au fost vândute pe aproape nimic. În rechizitoriu se arată că în noaptea de 25/26 octombrie anul trecut, Alin Gabriel M. a furat două covoare de pe un gard, pe care le-a vândut. A luat pe ele 450 lei, dar nu s-a putut bucura de bani pentru că a fost identificat repede, iar prejudiciul a fost recuperat. În noaptea de 29/30 decembrie anul trecut, același tânăr, împreună cu un altul, a pătruns prin efracție într-un chioșc situat în zona Pieței Moldovei și au furat materiale pirotehnice în valoare de 5.200 lei. Pentru această faptă, cei doi nu vor mai fi trași la răspundere pentru că s-au împăcat cu partea vătămată. 
 În noaptea de 22/23 ianuarie a.c., Alin Gabriel M. și fata de 16 ani au pătruns prin efracție într-un chioșc de ziare de pe raza municipiului Focșani și au furat bunuri în valoare de 3.103 lei. Au sustras dulciuri, sucuri, un calculator, dar și un încărcător electronic pentru cartele telefonice. 
        Purtau măști pe față și mănuși în mâini
 Unii dintre hoți au fost precauți și, în speranța că nu vor fi prinși, și-au pus fesuri pe cap, fulare pe față, iar în mâini mănuși și abia după aceea s-au apucat de  „treabă”. Este cazul lui Adrian V. și Mihai F., care în noaptea de 27/28 ianuarie, mascați fiind, au pătruns prin efracție într-un magazin și au furat țigări și produse alimentare în valoare de 2.852 lei. În aceeași noapte, Alin Gabriel M. și fata de 16 ani au dat și ei o spargere. Au pătruns în același chioșc de ziare din care mai furaseră și anterior și au sustras dulciuri și sucuri, creând un prejudiciu de 600 lei. 
 În noaptea următoare, respectiv 28/29 ianuarie, Adrian V. și Mihai F. au făcut din nou echipă. Tot cu măștile pe față și cu mănușile în mâini, ei au sustras dintr-un magazin țigări. Prejudiciul creat a fost de 5.849 lei. În aceeași formulă, în noaptea de 2/3 februarie, au pătruns într-un supermarket și au furat tot țigări, de această dată prejudiciul creat fiind de 5.335 lei. Tot împreună, în noaptea de 4/5 februarie au dat o altă spargere. Nici de această dată nu au avut nevoie de altceva decât de țigări, prejudiciul în acest caz fiind de 3.504 lei. 
 În rechizitoriu se mai arată că în noaptea de 1/2 februarie, Alin Gabriel M., împreună cu partenera sa, au spart un alt chioșc de ziare din Focșani. Ei au plecat de acolo cu casa de marcat, încărcătorul electronic pentru cartele telefonice, cu un calorifer, dar și cu ziare și reviste. Prejudiciul a fost calculat la 3.536 lei. 
        A cerut telefonul pentru o conversație, dar a plecat cu el
 În ceea ce-l privește pe Tiberius Alin M., acesta obișnuia să plece cu bunurile împrumutate de la cunoscuți. Pe data de 12 februarie, el se afla împreună cu partea vătămată și alte persoane într-un bar de pe raza orașului Odobești. I-a cerut părții vătămate telefonul mobil pentru a suna pe cineva, iar aceasta i l-a dat. După ce a terminat conversația, Tiberius i-a înapoiat telefonul părții vătămată. La scurt timp i-a cerut aparatul din nou și l-a primit. A profitat de moment și a ieșit din bar, după care a dispărut cu tot cu aparat, plecând spre casă. Bunul a fost recuperat și înapoiat persoanei vătămate. 
 Pe 16 februarie, Tiberius a mers în vizită la un cunoscut, pe care l-a găsit dormind în casă. A profitat de moment și i-a furat acestuia suma de 100 euro, dar și trei bonuri valorice. O zi mai târziu, tânărul a vizitat o altă persoană, dar nu pentru că vroia să o vadă, ci pentru că vroia să mai fure ceva. I-a sustras telefonul de 3.000 lei, pe care l-a vândut cu 210 lei. 
 Pe 18 februarie, Tiberius a acționat din nou. De această dată, el s-a întâlnit cu un minor pe care îl cunoștea și l-a rugat să-i împrumute puțin telefonul mobil. După ce a primit aparatul, Tiberius s-a îndepărtat de partea vătămată, motivând că are nevoie de puțină intimitate. El a fugit printre blocuri, cu tot cu telefonul minorului. Tiberius a acționat și pe data de 15 martie, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor. Atunci, el i-a sustras unei persoane, dintr-o geacă, un telefon mobil și 13 bonuri valorice, valoarea prejudiciului fiind de 520 de lei. 
 În noaptea de 28 februarie spre 1 martie, Tiberius a făcut echipă cu Mihai F. și Adrian V.. Echipați corespunzător, cu festuri, fulare și mănuși, cei trei au pătruns prin efracție într-un magazin și au furat țigări și cafea, creând un prejudiciu de 3.000 lei. În aceeași formulă, în noaptea de 19/20 februarie, ei au pătruns într-un alt magazin. De această dată au furat țigări și băutură, în valoare de 4.000 lei. O parte din produsele furate au fost vândute. Câteva zile mai târziu, ei s-au întors la același magazin și au furat din nou țigări, în valoare de 2.000 lei. În noaptea de 7/8 martie, ei au dat o altă spargere, la un alt magazin, și au furat mai multe bunuri. 
 Tiberius a furat și de pe rafturi fără nicio reținere. În rechizitoriul procurorilor se arată că pe data de 11 aprilie el a intrat într-un magazin și a sustras produse cosmetice. Le-a ascuns în haină și a ieșit cu ele din sediu, după care le-a vândut. O zi mai târziu, s-a întors la același magazin și a furat două sticle cu băutură. Una a băut-o, iar pe cealaltă a vându-o. Din același magazin a mai furat, pe data de 19 aprilie, mai multe parfumuri, pe care le-a vândut cu sume cuprinse între 5 și 10 lei. 
 Tiberius Alin mai are și alte „bube”. Pe data de 26 aprilie, el a mers acasă la o femeie, la ora 6.00, iar aceasta a refuzat să-i deschidă ușa. Supărat, bărbatul a distrus ușa și a înfipt un cuțit în aceasta, după care a amenințat-o cu moartea pe femeia care se afla în interior. Femeia i-a cerut degeaba să plece, pentru că bărbatul nu a vrut să o asculte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?