Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Aurel Moldoveanu și Petrică Mâțu Stoian, la Ziua Comunei Vintileasca


Comuna Vintileasca va găzdui, duminică, începând cu ora 10.00, cea de-a cinsprezecea ediție a Zilei Comunei. „Flori de Rusalii” este o mare sărbătoare pentru toți locuitorii comunei, dar și pentru cei din localitățile învecinate. Ei se vor îmbrăca în straie de sărbătoare și vor petrece de duminică dimineață până seara târziu.
Spectacolul dedicat Zilei Comunei Vintileasca va avea loc la intrarea în  localitate, pe plai, așa cum este cunoscută zona. La marginea lacului, primarul comunei, Georgel Spătaru, a construit anul trecut o scenă din lemn, pe care vor evolua și în 2014 artiștii invitați. Este vorba de cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian și cel de muzică pop Aurel Moldoveanu, vrâncean la origini. Primarul a precizat că în afară de aceștia, vor fi prezenți și membrii Ansamblului Profesionist „Å¢ara Vrancei”, ai ansamblului Chipărușul de la Nereju, Buciumașii de la Spulber, dar și ansamblurile folcorice din Vintileasca, Jitia, Chiojdeni și Dumitrești. De asemenea, la această manifestare și-au anunțatat participarea o formație de muzică pentru tineri din Râmnicu Sărat, respectiv „Casa Veche”, dar și un ansmablu de la Colegiul „Alexandru Vlahuță”, tot din Râmnicu Sărat. 
Ziua Comunei Vintileasca este prima petrecere din an de pe Valea Rîmnicului, aceasta deschizând sezonul festivalurilor și sărbătorilor câmpenești de peste an. „Pentru Ziua Comunei, noi ne-am pregătit așa cum se cuvine. Am aranjat terenul, am tuns iarba, am construit un cort, am amenajat băncuțele și alte treburi ce țin de bucătăria noastră internă. Locația este una superbă, mai ales că anul trecut am construit scena pe malul lacului, care să dureze o perioadă mai îndelungată de timp. Artiștii vor fi din cei mai de seamă și îi enumăr aici pe Petrică Mâțu Stoian și pe Aurel Moldoveanu, Ansamblul Profesionist «Ţara Vrancei», dar și Chipărușul de la Nereju, Buciumașii de la Spulber. Nu vor lipsi nici ansamblurile folclorice de pe Valea Râmnicului, care sunt vecinii noștri și pe care îi prețuim. Fac o invitație publică către toți iubitorii de tradiție și frumos să vină duminică la Vintileasca, la această manifestare”, a spus Georgel Spătaru. 
De menționat este faptul că localitatea Vintileasca a devenit una dintre cele mai vizitate zone turistice din județ, datorită peisajelor superbe, dar și a oamenilor foarte primitori. Sărbătoarea de Rusalii are menirea de a pune încă o dată în valoare cadrul natural deosebit de frumos de la Vintileasca, cu un peisaj mirific, la care contribuie din plin lacul. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?