Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

TEST de cultură generală


Monitorul de Vrancea vă propune să vă testați cunoștințele de cultură generală. Testul va consta într-o întrebare, cu variante de răspuns, cea corectă urmând să o aflați a doua zi. 
62. Cine a fost primul autor care a scris piese istorice (fabulae praetextae) în literatura latină, bazată pe personaje și evenimente istorice sau legendare romane?
a) Quintus Ennius
b) Eusebiu Hieronymus
c) Gnaeus Naevius
d) Aelius Donatus 
Sursa: Ghid de cultură generală, Encyclopedia Britannică 
Răspunsul îl veți afla în numărul de mâine al cotidianului Monitorul de Vrancea.
Răspunsul la întrebarea de luni: „Cine a scris romanul Întuneric la amiază? ” este c) Arthur Koestler. Romancier, jurnalist și critic britanic de origine maghiară, a rămas cunoscut mai ales pentru romanul său Întuneric la amiază. Publicat în 30 de limbi, acesta redă povestea emoționantă a unui bolșevic din vechea gardă, care, în timpul proceselor de epurare ale lui Stalin din anii 1930, întâi neagă, apoi mărturisește crime pe care nu le-a comis. Analizând condiția unui revoluționar îmbătrânit, care nu mai poate trece cu vederea excesele guvernului pe care l-a ajutat să ajungă la putere, romanul dezbate pericolul moral inerent unui sistem pentru care a sacrifica vieți este singurul scop. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?