Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: O vrânceancă a avut o experiență inedită de învățare în Luxemburg


Cristina Tuchiluș, unul din voluntarii Asociației vrâncene „Voluntariat pentru Viață”, a avut șansa de a experimenta un proces de învățare intercultural, participând la Cursul de formare „Outdoor Brings More”, eveniment organizat și găzduit de Agenția Națională din Luxemburg, la Lultzhausen, în cadrul Acțiunii 4.3 – TCP (Training and Cooperation Plan) din programul „Tineret în Acțiune”.
La curs au participat 23 tineri din 12 state din Europa: Austria (1), Croația (1), Danemarca (1), Ungaria (1), Lituania (2), Luxemburg (2), Olanda (2), Norvegia (3), România (3), Spania (2), Turcia (4), UK (1).
 Cursul a durat cinci zile, iar scopul principal al acestuia fost acela de a încuraja lucrătorii și liderii de tineret să folosească în mod eficient activitățile în aer liber (în viitoare proiecte de schimburi de tineri), ca instrument de dezvoltare a abilităților de lider în contextul diversității, interculturalitătii și incluziunii. Cursul s-a desfășurat într-o locație de excepție, Lultzhausen, o bază nautică superbă, în mijlocul naturii, departe de zgomotul orașelor. El s-a bazat pe învățarea experențială, practicată afară, în aer liber, procesul învățării fiind unul mult mai profund decât în cazul educației formale. „Ca participanți, am fost puși în situații practice, care implică cooperarea. Activitățile la care am participat au fost concepute pentru a îmbunătăți lucrul în echipă, pentru a inspira creativitatea și leadershipul și a pentru a facilita comunicarea, coordonarea și rezolvarea unor sarcini comune. Munca în echipă stimulează întrajutorarea și interacțiunea, iar legăturile inter-umane care se creează sunt mult mai trainice. Cred că, prin educația outdoor, putem dezvolta la tineri înțelegerea, aprecierea de sine și o relație mai strânsă cu mediul înconjurător. Din acest punct de vedere, consider că experiența acestui curs îmi va fi foarte utilă în implementarea viitoarelor activități desfășurate de Asociația Voluntariat Pentru Viață”, a declarat Cristina Tuchiluș, voluntar în Asociația „Voluntariat Pentru Viață”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?