Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Copii bătuţi şi îmbătaţi ca să adoarmă, la o grădiniţă particulară


O grădiniță particulară a fost luni de zile lagăr pentru copiii înscriși acolo. Uimiți că cei mici sunt tot mai speriați și au răni pe corp, părinții au intrat în posesia imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere și au avut un șoc. Fetițele și băiețeii lor de la grădinița din Constanța erau molestați de educatoare, care, ca să scape de plânsete și să îi adoarmă repede, le dădeau să bea vin. Umilințele nu se opresc aici. Dacă făceau pe ei, pruncii erau pedepsiți să doarmă în așternuturi ude. O parte dintre vinovate sunt acum în arest la domiciliu.
 Părinții care plătesc în jur de 1000 de lei lunar și-au dat seama căa se petrece ceva rău când au văzut că cei mici nu mai râdeau și ajungeau acasă plini de vânătăi. Când au primit imaginile de pe camerele de supraveghere ale grădiniței au împietrit. Cei mici erau practic umiliți și bruscați de dimineața până seara. Dialogurile dintre cele care ar fi trebuit să îi educe și îngrijească sunt halucinante. Educatoarele le dădeau să bea alcool ca să adoarmă mai repede la prânz.
 Într-una dintre scenele șocante o femeie bruschează un copil și îl trage puternic de mână. Apoi îl lovește pe băiețelul speriat așezat pe pat.
„Mamă dacă-ți dau doi pumni în căpățână, culcă-te că te trântesc de nu te vezi acuma, cu tot cu pat te dau afară în frigul ăla…”, strigă una dintre educatoare la un copil. La scurt timp, educatoarea îl impinge pe copil cu piciorul apoi îl scoate afară. Nici plânsetele celor mici nu le înduplecă pe femei. Târâți pe holuri, bruscați și loviți, copiii sunt de-a dreptul înfricoșați.
 Umilințele la care erau supuși copilașii merg și mai departe. O fetiță care a făcut pe ea a fost obligată să doarmă murdară. Ba mai mult, o angajată o obligă să miroasă locul. Plângând, cea mică se ghemuiește.
 Conștiente că fac ceva rău, femeile încercau să-și ascundă faptele și, uneori, ștergeau imaginile de pe camerele de supraveghere. Cinismul discuțiilor este bulversant.
„Ne uităm și azi la camera aia fată, poate se vede că l-am mazilit…”
„Nu l-am tras de păr vineri pe ăsta ?”
„Åži ?”
„Vineri, și tu și eu !”
„Åži ? De aia nu mai pot ! ”
„Puțin scuturat așa să se limpezească ! ”
„Mie mi-e frică…”
        Mulți copii au rămas cu sechele
 „Fiul meu chiar a avut tulburări de somn ca urmare a tratamentului aplicat și amenințărilor primite din partea personalului didactic cu corecțiile ce urmează să-i fie aplicate de această persoană, în sensul că vorbea în somn și spunea că nu vrea la doamna Vali”, spune unul dintre părinți.
 Directoarea centrului educațional în care s-ar fi petrecut aceste scene spune că așteaptă…rezultatul anchetei. Plângerea depusă de părinți a ajuns deja în instanță, iar patru dintre angajate sunt cercetate penal, două dintre ele în arest la domiciliu.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?