Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

LPS Focşani a câştigat cu Steaua şi joacă finala Diviziei Naţionale!


Rugbiștii Under 19 ai LPS Focșani au reușit performanța excepțională de a câștiga pe terenul Stelei București cu 14-8 (7-3) și să se califice în finala Campionatului Național care se va disputa sâmbătă (ora 11.30), pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București. Pentru elevii U 19 ai profesorilor Viorel Ion și Romeo Păun este a doua finală în patru ani, pe care o dispută cu titlul național pe masă! În 2011 au pierdut medaliile de campioni după un meci extrem de strâns cu Siromex Baia Mare. 
Ascensiunea focșănenilor spre partida care va stabili campioana a fost cu urcușuri și coborâșuri, însă pentru cine a văzut la lucru toate formațiile din Campionatul U 19 era limpede că LPS Focșani are toate argumentele sportive pentru a revendica o medalii, inclusiv pe cele de aur. Meciul din semifinală cu Steaua fusese precedat, în tur, de victoria steliștilor la Focșani, la capătul unei întâlniri în care, în prima repriză, pe teren existase doar formația gazdă care a căzut total în partea a doua a meciului și a pierdut cu 15-17 după ce condusese cu 15-0. 
În retur, la București, Steaua câștigase cu 13-12, un joc pe care puteau să și-l adjudece foarte ușor focșănenii. Era limpede că, potențialul oaspeților și clasa profesorului Viorel Ion nu mai lăsau loc pentru o a treia înfrângere (chiar și la limită) a lor în aceeași ediție de campionat în fața aceleiași echipe. Exista, totuși, condiția ca jucătorii Focșaniului să evolueze la nivelul lor de vârf! Condiție îndeplinită cu îndestulare. 
Profesorul Viorel Ion a spus: „Am întâlnit, pe terenul său, formația campionă națională la U 18 anul trecut! Pe Steaua nu au mai interesat-o rezultatele în ultimele etape. S-a păstrat pentru jocul cu noi din semifinale, însă acest lucru nu a ajutat-o pentru că băieții noștri au avut caracter, s-au bătut pentru victorie cu o determinare extraordinară! Am fost mai buni, dovadă fiind nu doar rezultatul final, ci și apaluzele pe care le-am primit la final din partea spectatorilor, între care se aflau părinții și apropiații jucătorilor de la Steaua. Îi felicit pe jucători, ca și pe colegii care s-au ocupat de pregătirea lor în acest an și de-a lungul timpului și așteptăm cu încredere finala de sâmbătă!”, a spus Viorel Ion. 
Formația LPS Focșani: Savin, Băisan, Ailincăi, Åžtefan Rusu, Năpârcă, Constantin (căpitan), Tătăruș, Darie, Cabalortă, Mania, Nistor, Berbece, Răzvan Rusu, Dumitrașcu, Doruș. Rezerve: Macovei, Tatu, Tomozei, Deliu, Mihăilă. Au înscris Constantin – 10 puncte din două eseuri, și Răzvan Rusu, 4 puncte din două transformări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?