Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VREMEA în weekend: Prognoza meteo în ţară, la munte şi la mare


SÂMBĂTĂ
Valorile termice vor continua să scadă în cea mai mare parte a țării, astfel încât vor caracteriza o vreme răcoroasă, chiar rece pentru această dată în vest și nord-vest. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea de nord-est a teritoriului,  precum și în zonele de deal și munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 50 l/mp și vor mai fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi de la 13…15 grade în Dealurile de Vest până la 22 de grade în estul extrem, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade.
MUNTE
Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și vor fi înnorări, averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 50 l/mp și vor mai fi posibile căderi de grindină. Vântul va prezenta intensificări locale, temporare. Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul anterior, se vor menține coborâte.
MARE
Vremea se menține în general instabilă.  Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi averse, moderate cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensifcări trecătoare.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 22 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 19 și 21 de grade.
DUMINICÄ‚
Vremea va fi răcoroasă în toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și local, îndeosebi ziua, se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate în sud-estul teritoriului și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 8 și 16 grade.
MUNTE
Cerul va avea înnorări temporar accentuate și local vor fi averse însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de intervalul anterior.
MARE
Vremea va fi normală termic. Cerul va fi temporar noros și va ploua, în general slab, mai ales ziua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 21 de grade  iar cele minime între 15 și 16 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 19 și 21 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?