Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Concurență acerbă la clasele profesionale de mecanici auto


Elevii de clasa a VIII-a s-au arătat foarte interesați de oferta educațională  disponibilă pentru învățământul profesional de stat, cu durată de trei ani. Astfel, la Colegiul Tehnic „Gh. Balș” din Adjud, pe cele 28 de locuri disponibile la specializarea mecanic auto s-au înscris 71 de elevi. „Ne așteptam să aibă un impact pozitiv, dar nu atât de mare asupra elevilor. Am mediatizat foarte bine în rândul școlilor și se vede rezultatul. Etapa suplimentară va avea loc pe data de 10 iunie, iar materia va fi de clasa a VII-a, de educație tehnologică”, a precizat Marian Mitrofan, directorul Colegiului Tehnic „Gh. Balș” Adjud.  
Concurența a fost mare și la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani, specializarea mecanic auto, unde s-au înscris 72 de candidați. „Nu mă așteptam să vină la înscriere atâția elevi, fiind și primul an. Dar, totuși, nu avem de unde ști că această înscriere nu este decât o rezervă pentru ei, ei putând să se retragă și să se înscrie la liceu. Sunt rezervat în declarații și nu pot afirma că au venit toți 72 pentru școala profesională”, a declarat directortul Colegiului Auto, Ionel Lavric. Urmează ca pe 10 iunie să aibă loc proba suplimentară, care se va susține în scris, la educație tehnologică, materia din clasele VII-VIII. 
La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, pe cele 28 de locuri, tot la calificarea mecanic auto, s-au înscris 50 de candidați. Cererea nu a mai depășit oferta și la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani, unde doar 23 de elevi s-au înscris pe cele 28 de locuri disponibile la calificarea confecționer produse textile. La Colegiul Tehnic din Odobești s-au înscris pe cele 28 de locuri la calificarea lucrător în agricultură ecologică doar 16 candidați, iar la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani s-au înscris doar 13 candidați pe cele 28 de locuri la calificarea zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar. La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani s-au înscris doar 15 candidați pe cele 56 de locuri la calificările mecanic auto și electronist aparate și echipamente. 
Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie. Candidații declarați admiși vor depune în perioada 5-6 iulie dosarele la unitățle școlare la care au fost declarați admiși. Candidații declarați respinși, în zilele de 5 și 6 iulie vor merge să își retragă fișa de opțiuni, urmând a merge la una din unitățile școlare care mai au locuri disponibile. Elevii care între timp se vor răzgândi și vor alege să continue studiile liceale, în zilele de 5 și 6 iulie pot să se retragă, solicitând fișa de înscriere de la unitatea școlară unde a fost declarat admis. Elevul va preda această fișă școlii gimnaziale pe care a absolvit-o, urmând a obține o alta, pentru admiterea la învățământul liceal. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?