Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Actorul Patrick Stewart spune că eutanasia ar trebui să fie legalizată


Actorul Patrick Stewart a declarat recent că sprijină sinuciderea asistată în cazul persoanelor suferind de o boală în stadiul terminal, relatând într-un interviu apărut în ziarul The Mail On Sunday o experiență personală în legătură cu această chestiune controversată. 
Patrick Stewart a relatat în interviul respectiv că soția unui prieten apropiat s-a sinucis prin sufocare, după o lungă bătălie cu cancerul, fapt care l-a determinat pe actorul britanic să solicite reformarea legilor din Marea Britanie, pentru a oferi pacienților cu boli incurabile posibilitatea de a alege modul în care doresc să moară, informează contactmusic.com. „La vârsta de 73 de ani, trebuie să iau în calcul posibilitatea propriei mele morți. Am înțeles că planificarea morții este pur și simplu alt aspect al planificării vieții”, a declarat actorul în interviu. 
De asemenea, Stewart a spus că a scris și un „testament din timpul vieții” – un set de instrucțiuni adresate personalului medical, care să îl îngrijească în anumite situații -, dar este nemulțumit de faptul că legile din Marea Britanie nu îi permit să includă instrucțiuni referitoare la eutanasie, în cazul în care se va îmbolnăvi grav. „Cred această alegere de la sfârșitul vieții ar trebui să includă o schimbare la nivel legislativ, care să permită opțiunea morții asistate pentru persoanele aflate pe moarte. Pe cine protejează legile din prezent (…)? Legile din prezent pur și simplu creează o situație chiar mai gravă pentru oamenii care doresc să pună capăt nefericirii și lipsei de demnitate de la sfârșitul vieții”, a adăugat Patrick Stewart. 
Patrick Stewart și scriitorul Terry Pratchett, autorul seriei fantasy „Lumea Disc”, patronează organizația Dignity in Dying, care militează pentru schimbarea legislației britanice, solicitând legalizarea sinuciderii asistate pentru adulții suferind de o boală incurabilă în stadiu terminal. 
Devenit celebru grație rolului căpitanului Jean-Luc Picard din serialul „Star Trek”, actorul britanic Patrick Stewart a putut fi văzut în ultimii ani în toate filmele din franciza „X-Men”, în rolul Profesorului Charles Xavier, cunoscut ca Profesor X, pe care l-a reluat și în cea mai recentă producție a francizei, „X-Men: Viitorul este trecut”, de Bryan Singer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?