Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Iulian Nica este NOUL PRIMAR al oraşului Panciu





Candidatul Alianței PSD+UNPR+PC, Iulian Nica, este noul primar al orașului Panciu. Acesta a câștigat detașat bătălia electorală cu contracandidații săi, obținând 63% la sută din voturile păncenilor, conform primei numărători a voturilor. Alături de Iulian Nica s-a aflat și vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, care a votat pentru alegerile europarlamentare la aceeași secție de votare cu noul primar al orașului Panciu. Marian Oprișan a venit la Panciu însoțit de prietena sa, Maria. Prezența la vot la închiderea urnelor a fost de 51,69%, potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Biroului Electoral Județean Vrancea, constituit pentru alegerile locale parțiale. Pentru alegerile locale, în Panciu au fost amenajate nouă secții de votare.
 Orașul Panciu are un nou primar în persoana lui Iulian Nica. Acesta a câștigat detașat bătălia electorală cu contracandidații săi, obținând 63% la sută din voturile păncenilor, conform primei numărători a voturilor. Alături de candidatul Alianței PSD+UNPR+PC s-a aflat și vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, care a votat pentru alegerile europarlamentare la aceeași secție de votare cu noul primar al orașului Panciu. „Am votat pentru că suntem o țară liberă și românii au dreptul la o viață în demnitate, în prosperitate, la o viață mult mai bună decât cea pe care au dus-o până în acest moment. Prin faptul că am votat astăzi la Panciu, am vrut să-mi exprim atașamentul față de Iulian Nica, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de primar și să-i asigur pe cetățenii orașului Panciu că proiectele lor sunt proiectele mele și așa cum am făcut în ultimii ani și am sprijinit multe proiecte la nivelul orașului Panciu, o voi face în continuare”, a afirmat Marian Oprișan. 
 Acesta s-a declarat convins de faptul că PSD va câștiga alegerile europarlamentare, deoarece este partidul care după alegerile din 2012 și-a ținut promisiunile făcute în campania electorală. „Eu cred că Partidul Social Democrat va câștiga alegerile fiind un partid de profesioniști, un partid a cărui valoare stă în suma liderilor puternici și valoroși pe care îi are la nivel național și pe care îi are, evident, în plan local. Suntem un partid serios, un partid care ne-am ținut toate promisiunile și să dea Dumnezeu să ni le ținem în continuare și să putem să le facem o viață mai bună românilor, pentru că din ce au văzut românii, dreapta nu numai că a falimentat România, dar a îngenunchiat și a umilit România. România trebuie să fie o Românie puternică la nivelul Europei, iar Vrancea trebuie să fie un județ  puternic la nivelul României și evident oamenii să aibă motive de bucurie”, a afirmat liderul social-democrat, Marian Oprișan. 
         „Am votat pentru continuitate la Primăria Panciu”
 Alături de liderul social democrat Marian Oprișan s-a aflat și președintele PSD Panciu, Ciprian Nica, care a declarat că a votat pentru continuitate la Primăria Panciu. „În primul rând am votat pentru primăria orașului Panciu, pentru continuitate. Am votat pentru un tânăr de-al nostru crescut de mine și de răposatul primar pentru că din 1999 noi facem politică în orașul Panciu, având alături acești copii care acum au crescut și deja vedem că vor prelua frâiele orașului. Asta este necesar și pentru continuitatea proiectelor de care orașul are nevoie. Este nevoie de administrație publică și mai puțin de politică în viața orașului și am speranța și convingerea că astăzi oamenii așa vor vota: pentru continuitate, pentru liniște și pentru bunăstarea lor în ceea ce privește armonia din oraș”, a spus deputatul vrâncean. 
 Ciprian Nica a arătat că în al doilea rând a votat pentru Partidul Social Democrat. „Nu trebuie să uităm că acum doi ani și acum trei ani, și acum cinci ani, demnitatea noastră a fost călcată în picioare atunci când 7,5 milioane de români au spus nu, pleacă, (președintelui României-n.r.) iar Comisia Europeană în frunte cu cei care sunt acolo sau au fost că deja de acum nu vor mai fi, nu au fost de acord cu votul popular al românilor. În prezent, românii au nevoie și de programe de stânga la nivel european, au nevoie de sprijin așa cum este nevoie să ne revenim din punct de vedere economic pentru că avem acest drept și această necesitate”, a afirmat Ciprian Nica. Acesta a susținut că prin votul dat Partidului Social Democrat de către poporul român „vom avea un cuvânt greu de spus la formarea Comisiei Europene, a conducerii Parlamentului European în așa fel încât poporul român, în sfârșit, să fie băgat în seamă și atunci să spunem că suntem în Europa nu că au vrut alții, ci că suntem dintotdeauna”. 
        Iulian Nica va continua proiectul de modernizare a orașului Panciu
 Noul primar al orașului Panciu a venit la vot însoțit de fiul său de cinci ani, Dragoș, și de soția Victorița. Acesta le-a mulțumit păncenilor pentru susținere și președintelui PSD Vrancea pentru încrederea acordată. „Astăzi am votat pentru continuitate, unitate și stabilitate, de asta are nevoie orașul Panciu mai mult ca oricând. Am votat pentru continuarea tuturor proiectelor începute care trebuie finalizate și începute altele și altele alături de colegii noștri europarlamentari. Åži eu am fost alături de ei astăzi și sper că și cetățenii orașului Panciu au fost în asentiment cu mine. Le mulțumesc locuitorilor din Panciu și președintelui Marian Oprișan pentru că au încredere în mine”, a declarat Iulian Nica. 
 În calitate de primar al orașului Panciu, Iulian Nica spune că va pune accentul pe continuarea și, respectiv, finalizarea obiectivelor de investiții aflate în derulare. Prioritare vor fi sănătatea și educația păncenilor. Pe lista de proiecte se află: Realizarea spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Orașului Panciu; Modernizarea și dotarea cu echipamente de specialitate a ambulatorului integrat al Spitalului Orașului Panciu; Finalizarea Proiectului EDU-PANCIU „Educație și Cunoaștere”, proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului Teoretic Ioan Slavici din oraș.
 Nu în ultimul rând, Iulian Nica vrea să continue proiectele de dezvoltare a turismului în oraș prin reabilitarea și punerea în valoare a atracțiilor turistice. Este vorba în special de Mănăstirea Brazi unde este în derulare proiectul „Protejarea, restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, în vederea creșterii atractivității turistice a orașului Panciu. De asemenea, administrația locală vrea reabilitarea infrastructurii sociale, reabilitarea energetică a clădirilor din oraș și dezvoltarea serviciile sociale pe care comunitatea le oferă categoriilor defavorizate, în special bătrânilor. 
 Primul mandat de primar al lui Iulian Nica va fi de doi ani, până la alegerile la termen din 2016, însă noul edil a pregătit cinci proiecte noi pentru cartierele Panciului. Este vorba despre Satu-Nou, Crucea de Jos, Dumbrava, Neicu și Crucea de Sus. Aceste proiecte vor avea ca scop modernizarea zonei periurbane și aducerea ei la nivelul de urbanizare specific zonei centrale a orașului Panciu. 
UPDATE!!!

Rezultate finale la alegerile locale din Vrancea: Iulian Nica, primar la Panciu cu 63,84% din voturi

Biroul Electoral Județean Vrancea a finalizat centralizarea rezultatelor alegerilor locale parțiale care au avut loc ieri în orașul Panciu și în comuna Andreiașu de Jos.
Potrivit rezultatelor finale, la Panciu, mandatul de primar a fost câștigat categoric de Iulian Nica, candidatul Alianței PSD – UNPR – PC, cu 63,84% din voturile valabil exprimate. Pe locul doi, la mare distanță, cu 25,97% din voturi s-a clasat candidatul PMP, Sorin Robu. Restul candidaților au obținut scoruri sub 5%.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?