Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

A fost înființată Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet din Vrancea


Copiii bolnavi de diabet, din întreg județul, au nevoie de ajutor. În acest sens, medicul diabetolog Gheorghe Cocioabă, șeful Centrului Județean de Diabet din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani, a înființat Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din județul Vrancea. 
Asociația, care îi poartă numele, este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, cu personalitate juridică, al cărei scop este acela de a promova, sprijini și apăra interesele copiilor și tinerilor diabetici, respectiv ale familiilor acestora, având caracter umanitar și caritabil. Principalele obiective al asociației sunt: să acorde sprijin și asistență de specialitate, ajutoare materiale, să organizeze tabere și excursii, să editeze pliante, materiale informative și educative, să ofere consiliere psihologică personală și familială, să organizeze manifestări sportive și artistice cu ocazia zilelor festive, dar și serbarea „Pomului de Crăciun”, eveniment organizat în fiecare an pentru copiii cu diabet. 
Cei care doresc să ajute copiii cu diabet din Vrancea pot direcționa cei 2% din venit sau pot face donații în contul deschis la CEC Bank, sucursala Focșani: RO15CECEVR0130RON0601218. În Vrancea sunt peste 40 de copii diagnosticați cu diabet. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?