Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Ministerul Sănătăţii, parte civilă în dosarul rețetelor false


Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a afirmat, miercuri, că ministerul pe care îl conduce se va constitui parte civilă în dosarul rețetelor false, „dacă se confirmă” frauda, el adăugând că „dauna trebuie recuperată”. 
Ministrul Nicolae Bănicioiu a fost întrebat ce părere are despre scandalul rețetelor false pentru bolnavii de cancer, el precizând că „astfel de practică” nu va mai fi tolerată. „Eu repet ce am spus ca poziție oficială a Ministerului Sănătății: nu mai tolerăm în niciun fel astfel de practică mai veche. Deja cred că am auzit cu toții din multe surse că mai erau situații de asemenea fel, dar nu le mai tolerăm. Derulăm cea mai amplă acțiune de verificare în toată țara în momentul de față și, cu cât și alte instituții se implică – aici avem o acțiune complementară a Parchetului -, eu zic că face bine verificării sistemului sanitar”, a răspuns Bănicioiu. Întrebat cum a fost posibil un astfel de caz, Bănicioiu a răspuns: „Din neatenția autorităților și a faptului că aceste verificări despre care vorbim acum nu s-au prea făcut”. 
Ministrul Sănătății a precizat că toate autoritățile au avut un rol în producerea acestui tip de incindent, „de la minister, până la Direcții Sanitare, Casa de Asigurări și autoritățile locale”. De asemenea, întrebat dacă Ministerul Sănătății se va constitui parte civilă în dosarul privind decontarea rețetelor pentru bolnavii de cancer, Bănicioiu a spus: „Dacă se confirmă ceea ce am aflat cu toții zilele trecute, evident. Dauna trebuie recuperată”. 
Ministrul Sănătății și-a exprimat speranța că acest caz este „singular”. „Eu sper că fie un caz singular și sper că nu mai găsim altele, dar le vom căuta și vom fi atât de drastici și încăpățânați în a verifica lucrurile încât dacă vor mai fi le vom găsi cu siguranță”, a mai spus ministrul. 
Nouă persoane, între care trei medici, au fost reținute marți de procurorii bucureșteni, în dosarul rețetelor false prin a căror decontare s-a creat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, declarau surse judiciare. Ceilalți reținuți sunt două diriginte de farmacii și patru persoane care ar fi intermediat achizițiile de la firme fantomă, au mai precizat sursele citate. În acest dosar sunt vizați 13 medici și farmaciști suspectați că au emis rețete false pentru bolnavii de cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?