Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Laura Breană, premiată la Gala Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România


Laura Breană a fost premiată în cadrul secțiunii „Carte de presă”, la Gala Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Premiile au fost decernate pe 16 mai a.c., evenimentul fiind găzduit de Biblioteca județeană „Dinicu Golescu” din Pitești. Juriul a apreciat cartea de reportaj „Vieți de Poveste” a colegei noastre, realizată împreună cu fotoreporterul Aurel Șelaru care a întregit-o cu fotografii.
 Prin amploarea și modul în care a fost gândită și realizată, Gala Premiilor UZPR a devenit unul dintre cele mai importante și așteptate evenimente ale jurnaliștilor profesioniști din România și din Diaspora. „Din cele peste 100 de materiale înscrise anul acesta în competiție, juriul, alcătuit din profesioniști în domeniul mass-media, a stabilit un top al lucrărilor pentru fiecare categorie de concurs: presa scrisă și on-line, carte de jurnalism și de specialitate, emisiuni de radio și producții de televiziune. Lucrările, indiferent de genul publicistic în care au fost realizate, au reflectat și explicat, în cuvinte și imagini, ideile și obsesiile României de azi, familiarul realităților românești. Criteriile de evaluare au fost creativitatea și relevanța pentru tema concursului: „România ca personaj””, se precizează în comunicatul postat pe site-ul UZPR.
 La evenimentul de vineri au participat laureații celor patru secțiuni, persoanele care au făcut subiectul materialelor publicistice, membrii Comitetului Director al UZPR, alți membri ai Uniunii, oficialități ale administrației locale și de stat, personalități ale vieții publice și culturale, colaboratori și invitați.
 Cartea Laurei Breană a fost prefațată de jurnalista Carmen Avram, realizatorul emisiunii „În Premieră” de la Antena 3, care a intrat în direct pe Skype la evenimentul de lansare. „Am citit această carte pe nerăsuflate! Åži am închis-o fericită și mândră și onorată. E o carte cum nu se mai scriu, pentru că cere timp. E o artă cum nu-și mai dorește nimeni, pentru că nu mai avem răbdare. E o misiune în care nu mai credem, pentru că suntem furați de un cotidian înșelător. Dar e o carte pe care trebuie s-o ai. Åži s-o citești. Åži s-o înveți. Pentru că după ea, vei fi mai bogat. Chiar așa: Mai bogat! Mulțumesc pentru ea! În viața mea, a devenit deja un reper”, spune Carmen Avram, în prefațarea „Vieților de Poveste”.
 Felicitări, Laura, pentru premiu și la mai mare, din partea echipei Monitorul de Vrancea!

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?