Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Expertul german Erhard Tillmann nu a fost impresionat de Focșani


Expertul german în educație Erhard Tillmann părăsește municipiul Focșani, după o experiență de trei săptămâni în mijlocul colectivului de profesori și elevi de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. Tillmann a avut posibilitatea să lucreze cu 25 de profesori și le-a oferit acestora sfaturi despre cum să își desfășoare orele de curs, în așa fel încât să fie mai eficienți. Iar roadele s-au văzut, susține expertul german, care a lucrat la trei clase, nu dintre cele de elită ale Liceului Pedagogic. 
La două dintre cele trei clase, unde a participat activ în cadrul acestui stagiu, elevii studiau limba franceză ca limbă de bază, iar limba engleză era limba secundară studiată. „Este foarte important să știu care este feed-back-ul profesorilor. Cred că a meritat să fac un asemenea proiect. În viitoarea activitate lucrurile vor fi diferite, poate mă voi axa mai mult pe practică și mai puțin pe teorie. Pot oferi mai mult. Cred că profesorii m-au chemat la orele lor în funcție de sfaturile primite și s-a văzut diferența dintre ce am găsit și cum a fost mai apoi. Profesorii s-au retras mai mult, lăsând elevul în față”, a spus Erhard Tillmann. 
Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani a fost singura unitate de învățământ din județ care a beneficiat de acest schimb de experiență, în parteneriat cu Guvernul Germaniei. Faptul că au fost selectate clase mai slabe a făcut ca acest schimb de experiență să fie și mai util. „Erhard a desfășurat activități la trei clase diferite. Le-a ales la întâmplare și întâmplarea a făcut ca ele să nu fie cele mai bune. S-a întâmplat ca două din cele trei clase să fie mai slăbuțe. Când lucrezi cu elevi buni este foarte ușor, însă când elevii sunt mai slăbuți, atunci este mai dificil. Ne este foarte ușor să lucrăm la clase bune și foarte bune, dar nu și la clase slabe și foarte slabe”, a spus profesoara Lauriana Ailincuței, directoarea Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. 
Erhard Tillmann a promis că va face o chetă în țara sa, iar în urma acesteia va achiziționa 5 proiectoare împreună cu accesoriile necesare, pentru a îmbunătăți și eficientiza baza materială și didactică a Liceului Pedagogic „Spiru Haret”. De asemenea, expertul german a spus că nu a rămas impresionat de atracțiile turistice din orașul nostru. Nu va reveni aici ca turist, dar o va face în continuare în calitate de expert în educație, pentru a sprijini și mai mult procesul educațional de la această unitate de învățământ și nu numai. 
Acest schimb de experiență, de trei săptămâni, s-a desfășurat în cadrul programului „SES – Senior Experten Service”. Proiectul de parteneriat pe teme de educație, dezvoltat între România și Germania, se desfășoară și în alte licee vocaționale din țară. Schimburi de experiență se desfășoară și pe alte domenii de activitate, precum industrie sau tehnologie. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?