Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO:Sistemul de supraveghere video al oraşului Panciu a fost finalizat


Primăria Panciu a finalizat proiectul „Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității”. Investiția este finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, și a fost prezentată ieri într-o conferință de presă. Valoarea totală a proiectului este de 2.066.439 lei, din care 19.186,74 lei reprezintă contribuția Primăriei Panciu, durata de implementare fiind de 31 de luni. La eveniment au participat, ca invitați, comandantul Poliției Orașului Panciu, comisarul-șef Teodor Dumitrache și Ionuț Stoican, reprezentantul societății SC Casido SRL Brăila, cea care a efectuat lucrările de instalare a sistemului de supraveghere video. Alături de aceștia, la eveniment au mai fost prezenți consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile și ai agenților economici, precum și ai Poliției, Jandarmeriei și ai ISU Vrancea.
 Viceprimarul orașului Panciu, Iulian Nica a subliniat importanța investiției pentru comunitatea locală, afirmând că aceasta a fost gândită pentru siguranța cetățenilor orașului Panciu și a avut ca scop asigurarea ordinii publice și prevenirea distrugerilor de pe domeniul public. Acesta a mai arătat că rezultatele proiectului se referă la realizarea unui sistem de supraveghere a spațiilor publice aglomerate, compus din 70 camere de supraveghere și, respectiv, 3 panouri de informare publică, incluzând toate echipamentele adiționale necesare, precum și dintr-o campanie de promovare, care a inclus mai multe acțiuni desfășurate la nivelul comunității locale.
 Iulian Nica a precizat că, prin implementarea proiectului, au fost îndeplinite și obiectivele sociale ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, orașul Panciu devenind un centru urban atractiv, apt să-și îndeplinească funcțiile urbane, cu legături intense cu arealele înconjurătoare. „Astăzi, când finalizăm această investiție, suntem mândri că, prin intermediul ei, orașul Panciu se înscrie în rândul orașelor civilizate din România și din lume care beneficiază de un sistem de supraveghere video modern, dotat cu echipamente de ultimă generație. Proiectul «Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității» completează alte proiecte derulate în ultima perioadă de Primăria Orașului Panciu, proiecte care au avut ca scop înfrumusețarea localității, crearea și modernizarea spațiilor verzi, montarea de mobilier stradal și reabilitarea străzilor. Vă asigur că nu ne vom opri aici și că vom continua implementarea proiectelor care vor pune în prim-plan atât siguranța cetățenilor, a vieții și integrității fizice a acestora, păstrarea ordinii publice și a unui climat de liniște, cât și a proiectelor care vor viza dezvoltarea edilitară a localității, precum și a domeniilor cheie, precum sănătatea și învățământul”, a declarat viceprimarul orașului Panciu,  Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?