Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vrâncenii, invitați la cele mai importante evenimente culturale din luna mai


Instituțiile de cultură subordonate Primăriei Focșani și-au stabilit agenda de activități pentru luna mai. Focșănenii sunt invitați de reprezentanții Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”, Teatrului Municipal, Corului „Pastorala” și Ansamblului Folcloric Profesionist „Èšara Vrancei” la o multitudine de activități interesante.
 La Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, de două ori pe lună, în ziua de joi, au loc Atelierele IntegrArt, dedicate elevilor din școli și licee pasionați de diverse activități creaționale. În fiecare vineri, de la ora 17.30, are loc un curs de dezvoltare personală, intitulat „Miracolul vieții”, oganizat de Asociația Centrul de Voluntariat Vrancea. De asemenea, în fiecare sâmbătă, de la ora 10.00, aceeași asociație, în parteneriat cu Ateneul, susține un alt curs, de „Comunicare prin arta actorului”. De asemenea, Ateneul va găzdui pe 14 mai, de la ora 19.00, spectacolul „Testament”, de teatru, muzică și poezie, susținut de artistul Fuego. A doua zi, pe 15 mai, de la ora 17.00, este programat proiectul „Aniversări culturale, Open space – Ziua internațională a familiei”. Nu în ultimul rând, în seara zilei de 17 mai, de la ora 20.00, când se sărbătorește „Noaptea Muzeelor”, la Muzeul Trepte de Istorie din Piața Unirii vor avea loc două evenimente. Este vorba despre vernisajul expoziției etnografice „Zestrea”, autor Mariana Chiriță (Soveja) și un recital la chitară susținut cu sprijinul Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău. De asemenea, în data de 21 mai, va avea loc proiectul „Aniversări culturale – Ziua mondială a diversității culturale pentru dialog și dezvoltare”, în parteneriat cu Școala Postliceal Sanitară „Hippocrate”. Agenda culturală din această lună de la Ateneu se încheie pe 30 mai, cu Festivalul Județean de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Florile Dragostei”, ediția a XVIII-a.
 La Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, pe 14 mai, începând cu ora 19.00, se va juca spectacolul „Fericire conjugală”, care cuprinde piesele într-un act „Ursul” și „Cerere în căsătorie”, de Cehov. În data de 20 mai, de la ora 19.00, publicul focșănean îl poate revedea pe scena Teatrului pe actorul Horațiu Mălăele, în comedia „Podul”. A doua zi, pe 21 mai, tot de la ora 19.00, actorii focșăneni vor juca în „Hamlet”, de William Shakespeare. În această lună încep și cursurile festive ale absolvenților de liceu, laTeatru fiind programate în această lună două: cursul festiv al Liceului Auto – 23 mai și al Colegiului „Unirea” – 29 mai. 
 Ansamblul Folcloric „Èšara Vrancei” va participa, în data de 21 mai, la două spectacole. Primul are loc la Negrilești, la sărbătoarea „Boteitul oilor”, iar al doilea la Panciu. Pe 29 mai, Ansamblul va participa la spectacolul susținut pentru locuitorii comunei Movilița, cu ocazia zilei localității. În sala de cinema a Ansamblului Folcloric „ÈšaraVrancei” puteți vedea în fiecare sfâșit de săptămână câte trei filme.
 Formația Corală Tradițională „Pastorala” va susține în fiecare duminică din această lună câte un concert religios la Biserica”Sf. Nicolae Nou” de pe strada Popa Șapcă din Focșani, prin care se dorește educarea muzicală a publicului prin intermediul cântului de strană tradițional. De asemenea, în ziua de 21 mai, cu ocazia Zilei Eroilor, „Pastorala” va susține un concert la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, de la ora 18.00. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?