Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Spitalul Judeţean PIERDE peste 50 de asistenţi


Spitalul Județean de Urgență Focșani va rămâne, din vară, fără 52 de asistenți medicali. Aceștia vor fi pensionați. Pe 24 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin, potrivit căruia asistentele medicale vor ieși la pensie de la 60 de ani, iar asistenții la 62 de ani. Totodată, a fost abrogat articolul care permitea pensionarea anticipată a celor care aveau stagiul complet de cotizare, dar nu aveau vârsta necesară. 
 Potrivit managerului Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, asistenții medicali vor ieși la pensie începând cu luna iunie, iar acest lucru nu va afecta activitatea unității medicale. Din contră, va fi de bun augur pentru bugetul unității. „Este vorba de 52 de asistenți medicali, pe care suntem obligați să îi pensionăm. Ne obligă legea să îi pensionăm. Activitatea Spitalului Județean nu va fi afectată, din contră, reprezintă o gură de oxigen pentru bugetul unității”, spune managerul Spitalul Județean.  
 În schimb, la Spitalul din Panciu, noul ordin va afecta activitatea unității. „Noi trebuie să pensionăm trei cadre din aceeași secție, Maternitate. Este vorba de două moașe și un asistent medical. Mai rămânem cu puține cadre pe secție, nu știm ce vom face”, spune Nicolai Mărăscu, managerul Spitalului Panciu. La celelalte spitale din județ, managerii susțin că noul ordin nu va afecta în niciul fel activitatea unităților pe care le conduc, deoarece cadrele vizate de această măsură chiar își doreau să iasă la pensie. 
 Cea mai mare problemă este că spitalele nu pot înlocui pensionarii cu asistenți medicali tineri, posturile fiind blocate. Potrivit unei decizii a Guvernului Boc, la 7 oameni plecați din sistem, poate fi angajat unul singur.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?