Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Litigiul privind hotarul dintre Adjud și Ruginești, soluționat de instanță peste două zile


Conflictul dintre municipiul Adjud și comuna Ruginești privind limitele teritoriale se apropie de deznodământ. Magistrații de la Tribunalul Vrancea, Secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal, au amânat pronunțarea în acest dosar pentru data de 14 mai.
Cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Vrancea în februarie 2013, reclamantă fiind Prefectura, care nu a reușit să rezolve prin mediere divergențele teritoriale dintre cele două localități, pârâte fiind Municipiul Adjud și Comuna Ruginești, ambele unități teritoriale fiind reprezentate prin primari, precum și Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobilară (OCPI) Vrancea. În acest dosar, cele două unități administrative se judecă pentru stabilirea hotarului. Primăria Adjud solicită o nouă delimitare administrativ teritorială, în contradictoriu cu Primăria Ruginești. 
Reprezentanții Adjudului susțin că Primăria Ruginești și-a însușit 800 de hectare de teren ce aparține de drept municipiului Adjud, conform documentelor. Primarul Constantin Armencea a invocat documente care datează de la 1451, în care se arată că aceste terenuri au aparținut Adjudului. Primarul din Ruginești, Ion Avram, a afirmat însă că nu vrea să fie diminuat teritoriul administrativ al comunei.  
La unul dintre termene s-a dispus de către instanța de judecată efectuarea unei expertize. Mai mult decât atât, instanța a solicitat OCPI să precizeze când s-au înființat localitățile prin acte normative, cum s-au determinat suprafețele și limitele de hotar, dar și cum s-a exercitat posesia până în prezent. Peste două zile, una dintre primării va avea câștig de cauză. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?