Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO:„Micul fermier” – proiect destinat copiilor vrânceni


Vizita de o săptămână făcută de partenerii olandezi ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea s-a încheiat cu o cină festivă, la care au fost invitați, împreună cu părinții, cei șase copii vrânceni care au petrecut o săptămână, la începutul acestui an, în Èšara Lalelelor. Din delegația olandeză au făcut parte atât reprezentantul Fundației „RICOJA”, cât și cei ai școlilor „De Hanen”, „Stedelyke Scholen Gemeerschap Nymegen” și „Gymnasium  Bernrode Heescoijk” din regiunea Den Bosch, Olanda, parteneri cu state vechi ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea, care i-au avut alături, pe tot parcursul vizitei făcută în Vrancea, pe voluntarii și conducerea instituției vrâncene de caritate. 
 Întâlnirea dintre cei șase copii și părinții lor și delegația olandeză a avut loc la un restaurant din Focșani, unde au petrecut clipe minunate, povestindu-și experiențele și punând la cale un nou proiect. „Copiii sunt elevi în clasele V-VIII la școlile din Gugești, Homocea și Vînători, iar cu acest prilej, și părinții lor au putut afla de la olandezi cum și-au petrecut timpul acolo, au povestit despre excursiile făcute, despre experiențele acumulate, despre schimbul de experiență făcut cu copii din Olanda. Ideea unui profesor, care de altfel a și găzduit unul dintre copiii noștri, a fost foarte interesantă și urmează să fie dezvoltată într-un proiect. El a venit cu propunerea ca cei șase copii să fie promotorii unui proiect, ținând cont că sunt cu toții din mediul rural, iar schimbarea în bine a societății trebuie să plece de la copii, de la educația acestora”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
 Proiectul urmează să se concretizeze, după stabilirea tuturor detaliilor, sub denumirea de „Micul fermier” și constă în instruirea copiilor de a-și dezvolta o mică afacere cultivând pământul, cu atât mai mult cu cât prin părinții lor vor avea la dispoziție mici terenuri agricole. „Ideea este de a le dezvolta copiilor abilități antreprenoriale, astfel încât să învețe cum se câștigă bani din propriile lor afaceri. Ne vom gândi la culturi noi pe care să le producă, pornind de la pregătit terenul, însămânțat și așa mai departe. Olandezii vor contribui cu mici utilaje ce vor fi necesare sau chiar cu sume de bani. Proiectul se va derula pe termen mediu și lung, pentru că în agricultură rezultatele nu se pot obține imediat. În același timp, le-am propus să vină aici cu copii din Olanda și cu experți, să facă aici un campus, iar experții să le explice cum se face agricultură în mod profesional, să le dezvolte copiilor diverse abilități pentru viață”, a detaliat Rodica Davidean. 
 Proiectul se află în momentul de față în stadiu de propunere. Olandezii vor aduce în atenția comunității lor și a membrilor Fundației „RICOJA” această intenție, astfel încât să fie stabilite toate detaliile și responsabilitățile fiecărei părți, iar proiectul să fie demarat cât mai curând. Următoarea vizită a delegației olandeze va avea loc în luna octombrie a anului în curs, când vor sosi în Vrancea cu o serie de ajutoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?