Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

IATĂ CĂ SE POATE! Un bărbat a fost trimis în judecată pentru că a SCHINGIUIT un cal


Un bărbat de 33 de ani, care locuiește fără forme legale pe raza orașului Odobești, va fi judecat pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor”. Ionel G. a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani. 
 În rechizitoriul procurorilor se arată că fapta a fost comisă în luna august a anului trecut. El a lovit un cal peste cap și gât cu biciul, apoi și cu o bară metalică desprinsă de la căruță. Bărbatul era băut la momentul comiterii faptei și a fost observat de polițiștii din Odobești, în timp ce lovea animalul fără milă. Oamenii legii i-au cerut să înceteze, dar Ionel nici măcar nu i-a băgat în seamă, continuând să lovească animalul. La un moment dat, calul, care era înhămat, a încercat să scape din hamuri, ocazie cu care a distrus un gard din plasă, întrucât a intrat cu tot cu căruță în acesta. Pentru că bărbatul nu înceta să-și lovească animalul, polițiștii l-au încătușat și l-au dus la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru a primi îngrijirile medicale necesare. 
 Bărbatul a fost audiat și a avut o explicație halucinantă pentru gestul său. El a declarat că s-a supărat pe cal pentru că acesta mergea încet, ori nu la trap așa cum ar fi vrut el. Ca să-l facă să se miște mai repede l-a lovit cu bicil, moment în care calul l-ar fi lovit cu piciorul. Atât i-a trebuit bărbatului. S-a enervat și mai tare pe animal, așa că a început să-l lovească fără milă. 
 În urmă cu câteva zile, magistrații Judecătoriei Focșani s-au mai pronunțat într-un caz asemănător. O persoană din Nereju, care a lovit mai multe animale, respectiv oi, a fost obligată să plătească 600 lei amendă pentru săvârșirea infracțiunii de rănire a animalelor. Soluția instanței, dată pe data de 6 mai, poate fi atacată cu apel. 
 Bărbatul din Nereju a fost trimis în judecată noiembrie 2013, pentru lovire și rele tratamente aplicate animalelor. El a fost acuzat  că a bătut un om, dar și… cinci oi. În actul prin care a fost sesizată instanța de judecată se arată că la data de 8 mai 2013, un bărbat din Nistorești păzea o turmă de oi, care păștea în apropierea târlei celui care are de plătit amenda. Cel mai probabil din cauza faptului că oile bărbatului din Nistorești au intrat pe terenul inculpatului, cei doi bărbați s-au luat la ceartă. De la ceartă la bătaie nu a mai fost decât un pas. Potrivit anchetatorilor, bărbatul din Nereju l-ar fi lovit pe cioban  în zona spatelui și a brațului stâng, astfel că acesta a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale. La rându-i, acesta a ripostat și l-ar fi lovit pe cel din Nereju peste cap și corp. Victime colaterale au fost cinci oi, care au fost lovite puternic de bărbatul din Nereju. Cinci dintre animale au avut nevoie de îngrijiri între 3 și 5 zile, oile fiind examinate de un medic veterinar. În instanță, cei doi s-au împăcat cu privire la fapta de lovire, rămânând cea de rănire a animalelor, pentru care inculpatul are de plătit cei 600 lei. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?