Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO:Rețete maramureșene: Supa de spanac cu ouă ochi


Ingrediente: 
50 g slăninuță afumată tăiată cubulețe 
2 linguri  ulei Arpis 
1 linguriță de boia 
1 lingură de făină Arpis 
400 ml smântână grasă 
1 kg spanac proaspăt sau congelat 
1 lingură de condiment bază pentru mâncare cu legume 
1 linguriță de piper 
5-6 ouă 
sare după gust 
  
Mod de preparare: 
Prăjiți slăninuța tăiată cubulețe în cele 2 linguri de ulei Arpis, la foc mic. După ce slănina începe să se rumenească, adăugați boiaua și făina albă Arpis și prăjiți puțin la foc mic. Între timp, omogenizați foarte bine smântâna cu un praf de sare și aproximativ o cană de apă caldă. Adăugați smântâna în oală și mai turnați apă caldă, lăsând loc însă pentru spanac. Puneți puțină apă, apoi spanacul și mai adăugați apă dacă este nevoie. Adăugați condimentul bază pentru mâncare și piperul și lăsați oala să dea în clocot pe foc mediu. Spanacul nu are nevoie decât de câteva minute ca să fie fiert. După ce este pe jumătate fiert, adăugați ouăle. Spargeți fiecare ou într-un bol sau pe o farfurie și dați-le drumul în supa fierbinte, cu grijă ca să nu se dezintegreze. Fierbeți supa de spanac cu ouă încă 5 minute, până ce ouăle sunt făcute și în interior. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?