Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Laura Breană, premiată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România


Cartea de reportaje jurnalistice „Vieți de Poveste”, scrisă de Laura Breană și completată de fotografiile realizate de Aurel Șelaru, a fost premiată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), în cadrul Concursului „Premiile UZPR pentru anul 2013”. Rezultatele au fost publicate pe site-ul UZPR (http://uzp.org.ro/uzpr-isi-premiaza-laureatii/) iar premiile vor fi decernate vineri, 16 mai 2014, orele 11.00, într-un cadru festiv, asigurat de Biblioteca județeană „Dinicu Golescu” din Pitești.
 Volumul de publicistică, realizat și lansat în aprilie anul trecut de cei doi jurnaliști ai „Monitorului de Vrancea”, cuprinde 15 reportaje ale căror personaje sunt oameni speciali din comunitățile județului nostru, el fiind apreciat de membrii juriului format din profesioniști în domeniul mass-media, care i-au acordat un onorant  premiu II. Tema competiției profesionale a UZPR din acest an a fost „România ca personaj”. Lucrările, indiferent de genul publicistic în care au fost realizate, au trebuit să reflecte și să explice, în cuvinte și imagini, ideile și obsesiile României de azi, familiarul realităților românești. Criteriile de evaluare au fost creativitatea și relevanța pentru tema concursului.
 Potrivit comunicatului de presă dat publicității pe site-ul UZPR, în competiție au putut participa atât jurnaliști din țară cât și din Diaspora. Au fost înscrise peste 100 de lucrări, la toate cele cele patru secțiuni: presă scrisă și on-line, cărți de specialitate/cărți de publicistică, presă audio și presă video. 
 Cartea Laurei Breană a fost prefațată de jurnalista Carmen Avram, realizatorul emisiunii „În Premieră” de la Antena 3, care a intrat în direct pe Skype la evenimentul de lansare. „Am citit această carte pe nerăsuflate! Åži am închis-o fericită și mândră și onorată. E o carte cum nu se mai scriu, pentru că cere timp. E o artă cum nu-și mai dorește nimeni, pentru că nu mai avem răbdare. E o misiune în care nu mai credem, pentru că suntem furați de un cotidian înșelător. Dar e o carte pe care trebuie s-o ai. Åži s-o citești. Åži s-o înveți. Pentru că după ea, vei fi mai bogat. Chiar așa: Mai bogat! Mulțumesc pentru ea! În viața mea, a devenit deja un reper”, spune Carmen Avram, în prefațarea „Vieților de Poveste”.

Felicitări, Laura, pentru această reușită și mult succes în tot ceea ce vei face și de acum înainte, din partea întregii echipe a Monitorului de Vrancea!

27 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?