Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO:Rețete maramureșene: Balmoș


Ingrediente:   
1 kg făină de mălai Arpis 
200 g unt 
2 litri smântână 
sare 
1,5 l lapte acru pentru servire 
Mod de preparare: 
Balmoșul tradițional din Maramureș se face la ceaun, afară, în curtea casei, dar se poate realiza și în bucătăriile moderne. Se pune la topit untul, în ceaun, la foc mic, apoi se adaugă smântâna și sarea și se amestecă bine. După ce s-au încins pe foc, se adaugă treptat mălaiul Arpis și se amestecă până iese la suprafață untul. Se lasă la foc iute până prinde deasupra o coajă (crustă). Se servește cu lapte acru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?