Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO:Au început lucrările în cartierul Sud


La câteva zile după ce „Monitorul de Vrancea” a prezentat stadiul lucrărilor și modul în care arată unele străzi din cartierul Sud al municipiului, incluse în proiectul Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), ieri era agitație prin cartier. Pe strada Constructorului din Sud, în zona supermarketului Paco, unde un grup de locatari ne-a sesizat în urmă cu câteva zile că un șanț nu era bine acoperit, în urma săpăturilor care au avut loc anul trecut pentru introducerea conductelor, se lucra de zor. Un buldoexcavator nivela șanțul respectiv, aflat chiar la intrarea în bloc. 
 Probabil încurajați și de vremea bună, echipe de muncitori și utilaje au ieșit pe teren. Un muncitor și un utilaj nivelau și tasau pământul în dreptul Grădiniței nr. 13,  pe Strada Echității, unde s-a excavat anul trecut pentru introducerea conductelor de termoficare. Pe o altă porțiune a fost tăiată strada și s-a săpat, pentru a se face supratraversări pentru introducerea țevilor cu fibră optică și a cablurilor coborâte de pe stâlpi. Tot ieri se acoperise șanțul și se tasa pământul pe deasupra.  
 Strada Constructorului a fost închisă ieri pe anumite tronsoane, pentru câteva ore, pe durata realizării lucrărilor. Autoturismele, dar și microbuzul de pe traseul 51 au fost nevoite să ocolească zona, pe străzile adiacente.
 Lucrările din cartierul Sud au loc în cadrul proiectului PIDU, cofinanțat din fonduri europene, care vizează reabilitarea străzilor, trotuarelor, aleilor, spațiilor verzi, modernizarea stațiilor de autobuz și introducerea unui sistem de monitorizare video stradală. Lucrările sunt programate să fie finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie 2014.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?