Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Unul dintre autorii jafului de la Metale a violat o femeie ÎN VINEREA MARE


Unul dintre autorii jafului de la Metale Internațional, comis în februarie 2009, a violat o femeie, în Buzău. S-a întâmplat în Vinerea Mare, în plină zi, în cel mai mare parc din municipiul Buzău. Bărbatul fusese liberat condiționat luna trecută.
    Potrivit presei din Buzău, victima, angajată a Serviciului de Medicină Legală, se plimba pe o alee din parc în momentul în care bucureșteanul Iulian F., de 56 de ani, a amenințat-o cu un cuțit și a târât-o în pădure, unde a batjocorit-o. Apoi, Iulian F. a dispărut. Femeia a ajuns acasă și i-a povestit unui membru al familiei ce s-a întâmplat, iar acesta a sunat la 112. Agresorul a fost prins în scurt timp. „În ziua de 18 aprilie a.c., în jurul orei 14.30, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Buzău care acționa în zona bulevardului Nicolae Bălcescu a fost sesizată de un tânăr cu privire la faptul că mama sa a fost victima unei infracțiuni de viol în timp ce se afla în parcul Crâng. Imediat după primirea sesizării, s-a realizat blocarea căilor de acces în parcul Crâng cu efective din cadrul Poliției municipiului Buzău, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale Buzău și au fost demarate activitățile de scotocire. La scurt timp, o echipă de jandarmi a identificat un bărbat în vârstă de 56 de ani, din București, care corespundea semnalmentelor comunicate de către victimă. Din primele cercetări efectuate de echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Buzău a rezultat că în timp ce se deplasa pe o alee din parcul Crâng, femeia respectivă a fost acostată de către bănuitul în vârstă de 56 de ani, care a dus-o în zona împădurită, unde, prin exercitarea de amenințări și acte de violență, a întreținut cu ea relații sexuale”, se arată într-o informare a IPJ Buzău.
    Oamenii legii au întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, iar în urma probatoriului administrat de polițiști, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus continuarea urmăririi penale față de bucureșteanul în vârstă de 56 de ani. Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău – Biroul de Investigații criminale au luat împotriva acestuia măsura reținerii pentru 24 de ore, iar sâmbătă Iulian F. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. A atacat decizia, dar nu a avut câștig de cauză.
    Violatorul este un client vechi al polițiștilor. Anterior, el a fost condamnat pentru viol, tentativă de viol și tâlhărie. Fusese liberat condiționat pe 24 martie, decizia aparținând judecătorilor brăileni. La finele anului 2009, el și alte două persoane au fost condamnate de magistrații vrânceni pentru furt calificat. Bărbatul este unul dintre cei trei autori ai jafului de la Metale Internațional, din luna februarie a anului 2009, atunci când casierului societății i s-a furat suma de 212.000 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?