Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

BEJ pentru alegerile locale va fi condus de judecătoarea Silvica Mirela Bucur


Alegerile locale pentru desemnarea primarului orașului Panciu și a noului Consiliu Local din comuna Andreiașu de Jos, care vor avea loc în data de 25 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, au intrat în linie dreaptă. La Tribunalul Vrancea a fost organizată luni, 21 aprilie, ședința în cadrul căreia au fost desemnați președintele și locțiitorul Biroului Electoral Județean (BEJ) pentru alegerile locale parțiale din orașul Panciu și comuna Andreiașu de Jos. 21 aprilie a fost data limită până la care putea fi desemnată componența BEJ, de aceea autoritățile s-au mobilizat în a doua zi de Paște să îndeplinească această procedură, deși luni a fost zi liberă pentru bugetari.
    Desemnarea președintelui și locțiitorului BEJ pentru alegerile locale a fost realizată de judecătoarea Mariana Săndina Croitoru, vicepreședintele Tribunalului Vrancea. Judecătorii nu au fost prea interesați să ocupe cele două funcții, doar doi magistrați din cadrul Tribunalului Vrancea exprimându-și acordul să participe la aceste activități, respectiv Silvica Mirela Bucur și Mirela Diță. „Doar doi judecători și-au exprimat acordul de a participa la tragerea la sorți pentru aceste funcții. În județele în care se organizează direct alegeri locale în cel puțin două circumscripții electorale, se constituie un BEJ din doi dintre judecătorii în exercițiu ai Tribunalului”, a declarat Mariana Săndina Croitoru, vicepreședintele Tribunalului Vrancea, instanță care funcționează cu o schemă de 26 de judecători, din care nu toți sunt în funcție efectiv.
    Întrucât au fost doar doi candidați care au dorit să facă parte din BEJ, de comun acord cu conducerea instanței s-a stabilit ca judecătoarea Silvica Mirela Bucur să fie desemnată președintele BEJ pentru organizarea alegerilor locale parțiale în cele două circumscripții electorale, iar locțiitor a fost desemnată judecătoarea Mirela Diță. BEJ va avea atribuții în organizarea și desfășurarea alegerilor locale parțiale din data de 25 mai 2014, pentru alegerea autorităților administrației publice locale, în Circumscripțiile electorale Panciu – pentru primar și Andreiașu de Jos – pentru Consiliul Local.
    În ceea ce privește sediul BEJ pentru locale, acesta nu a fost stabilit deocamdată, potrivit declarațiilor prefectului de Vrancea, însă, cel mai probabil, și acesta va funcționa în același sediu în care este stabilit și BEJ pentru alegerile europarlamentare, respectiv în clădirea Consiliului Județean, unde există toată logistica necesară. „Referitor la sediu, nu am hotărât, pentru că este complicat. Sunt niște proceduri, în primul rând pentru sediul BEJ trebuie pază, care trebuie asigurată de jandarmi, trebuie personal de la Statistică și trebuie asigurat fluxul informațional către STS. Din aceste considerente, din cele două variante care sunt acum, la Consiliul Județean și la Finanțe, cred că tot la Consiliul Județean va rămâne pentru că, din discuția cu directorul de la Statistică, nu poate face două echipe de statisticieni”, a spus luni prefectul Cătălin Popescu, după finalizarea procedurii de desemnare a componenței BEJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?