Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Evazionişti anchetaţi de poliţişti


Polițiștii vrânceni continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în perioada premergătoare sfintelor sărbători ale Paștelui.    Conform informațiilor primite de la polițiștii vrânceni, în doar patru zile, s-au întocmit 29 de dosare penale, în care sunt cercetate 34 de persoane, care sunt suspectate că au comis diferite fapte de natură penală. Pe lângă dosarele penale întocmite, oamenii legii au aplicat și peste o mie de amenzi, au confiscat bunuri de aproape 4.000 lei, dar și produse din carne.
    „În perioada 14-17 aprilie a.c. polițiști din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, de ordine publică, poliție rutieră și poliție transporturi au acționat pentru combaterea infracțiunilor de natură economică, a celor cu violență și a furturilor, precum și pentru combaterea infracționalității stradale. În această perioadă au fost înregistrate un număr de 29 de dosare penale, în care se efectuează cercetări față de 34 de personae. De asemenea, au mai fost aplicate un număr de 1.093 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 206.640 lei, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.900 lei, precum și produse din carne în valoare de 968 lei”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
    Printre persoanele cu dosare penale se numără și un septuagenar din Focșani. Oamenii legii spun că el a refuzat să le prezinte organelor fiscale documentele societății, care i-au fost solicitate de mai mule ori, fapt ce a împiedicat realizarea inspecției fiscale. Bărbatul este cercetat pentru evaziune fiscală. „La data de 16 aprilie a.c., polițiștii SIF Vrancea i-au întocmit dosar penal lui V. Teodor, de 74 ani, din municipiul Focșani, pentru evaziune fiscală. Acesta, în cursul anului 2013, ca administrator al unei societăți comerciale, a refuzat să prezinte organelor fiscale documentele legale ale societății în vederea realizării inspecției fiscale”, a spus inspectorul principal Toader.
    În atenția polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vrancea a intrat și Gabriel B., de 36 de ani, tot din Focșani. Oamenii legii spun că focșăneanul nu a înregistrat în evidențele contrabile peste 16 mii lei, reușind astfel să prejudicieze statul cu peste 7.000 lei. „La data de 16 aprilie a.c., polițiștii SIF Vrancea i-au întocmit dosar penal lui B. Gabriel, 36 ani, din municipiul Focșani, care în calitate de administrator al unei intreprinderi individuale nu a înregistrat în evidențele contabile suma de 16.198 lei, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 7.413 lei”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ.
    Polițiștii aceluiași serviciu au documentat activitatea infracțională și unui tânăr de 19 ani, din Homocea. El este suspectat că a cumpărat animale, fără să înregistreze achizițiile în evidențele contabile ale firmei pe care o administrează, reușind astfel să prejudicieze bugetul de stat. În plus, a înregistrat în evidența contabilă a societății diferite cheltuieli, care în realitate nu au fost făcute. „La data de 16 aprilie a.c., polițiștii au documentat activitatea infracțională a lui L. Florin, de 19 ani, din comuna Homocea, care în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a prejudiciat bugetul de stat prin faptul că a achiziționat animale vii fără a le înregistra în evidența contabilă. Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că administratorul a înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 104.247 lei”, a adăugat inspectorul principal Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?