Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Poliția face controale în marile magazine, la firme de transport valori și bănci


Polițiștii vrânceni derulează, în această perioadă, controale în supermarket-uri, market-uri, case de amanet sau de schimb valutar, în case de pariuri, dar și la  societățile de transport valori și în unități bancare. Scopul acțiunii este acela de a verifica dacă se respectă legea cu privire la asigurarea pazei bunurilor și valorilor, dar și acela de a instrui persoanele care derulează operațiuni cu numerar, mai ales că în această perioadă, a sărbătorilor, încasările sunt mai mari.
    Verificările au început din primele zile ale lunii și se vor încheia cu o zi înainte de Paște, respectiv pe 19 aprilie. „În perioada 3-13 aprilie a.c., la nivelul județului Vrancea, în contextul premiselor creșterii volumului de masă monetară tranzacționată ca urmare a sărbătorilor pascale, se efectuează verificări la unitățile care manipulează, depozitează și transportă valori monetare însemnate. De asemenea, se fac și instruiri cu personalul care derulează operațiuni cu numerar în vederea respectării procedurilor de lucru existente”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Oamenii legii vor să se asigure că este respectată legea cu privire la asigurarea pazei bunurilor, dar și că personalul care are bani pe mână, știe ce are de făcut în anumite situații. 
În județul nostru nu au dispărut bani din mașinile de transport valori și nici nu au fost înregistrate fapte deosebite pe această linie, dar oamenii legii spun că este mai bine să prevină astfel de situații, decât să facă anchete. O tentativă de jaf, comisă asupra unei angajate de la un schimb valutar din Adjud, a fost înregistrată la finele săptămânii trecute, mai exact joi seara. La finalul programului, femeia ieșise afară pentru a lua panoul pe care era afișat cursul de schimb. Când să intre înapoi în clădire, ea a fost amenințată de un bărbat, care avea o cagulă pe cap și un cuțit asupra sa. Sub amenințarea armei albe, infractorul i-a cerut femeii banii, moment în care ea a  mers în spatele ghișeului și a apăsat butonul de panică. „Mascatul” a fugit fără să ia vreun ban și fără să o rănească pe femeie. El nu a fost identificat nici acum, polițiștii făcând verificări în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?