Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

UE somează Ucraina şi Rusia să evite amplificarea crizei


Uniunea Europeană somează Kievul și Moscova să evite escaladarea situației în regiunile din estul Ucrainei, unde se înregistrează confruntări între miliții proruse și serviciile de securitate. Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, s-a declarat „foarte preocupată de acțiunile unor indivizi înarmați și ale grupurilor separatiste în orașe din estul Ucrainei”. „Cerem încă o dată Rusiei să respecte integritatea teritorială a Ucrainei, să retragă trupele staționate la frontiere și să înceteze orice operațiune vizând destabilizarea Ucrainei”, a subliniat Ashton.
Oficialul UE a îndemnat și autoritățile ucrainene să continue atitudinea de reținere în operațiunile pentru restabilirea ordinii. Catherine Ashton a exprimat speranța că reuniunea programată pe 17 aprilie, la Geneva, între reprezentanții UE, SUA, Ucrainei și Rusiei va permite stabilizarea situației.
Forțele speciale ucrainene au intervenit împotriva unor militanți proruși care ocupau instituții din estul Ucrainei, operațiunea soldându-se cu morți și răniți de ambele părți, a anunțat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?