Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Academia Gheorghe Hagi vine cu patru echipe la „Cupa Prosport“


În perioada 10-11 mai, Åžcoala de Fotbal Prosport va organiza un puternic turneu de fotbal pentru copii născuți în anii 2005 și 2006. Meciurile vor avea loc pe terenul sintetic al Åžcolii nr. 5 din Focșani. „Cupa Prosport” este cel mai important turneu din zona Moldovei. Acesta se află la cea de-a cincea ediție. „Vor fi premii pentru toți copiii. Cupe, diplome și medalii. Mulțumim copiilor, părinților și partenerilor noștri pentru susținere. Va fi un regal fotbalistic. Participarea va fi una selectă. Academia Hagi și-a anunțat prezența la competiție cu patru echipe. Oțelul, FC Vaslui, Ceahlăul și TNT Bacău vor veni și ele la Focșani”, se arată în comunicatul de presă al Prosport. Åžcoala de Fotbal Prosport Focșani a organizat în cei cinci ani de activitate peste 20 de turnee de anvergură națională. Cele mai puternice cluburi de copii și juniori din România au fost la Focșani la invitația clubului Prosport.
Iată echipele invitate la turneul care va avea loc la începutul lunii mai: Academia Gheorghe Hagi, Oțelul Galați, Viitorul Buzău, FC Brașov, Academia de Fotbal Voluntari, TNT Bacău, Stars Brăila, Ceahlăul Piatra Neamț, Liceul Mircea Eliade București și multe alte cluburi. „Pe 7 mai, Prosport Focșani împlinește cinci ani de la înființare. Este cea mai importantă zi din fotbalul românesc. În 1986, Steaua București a cucerit Cupa Campionilor Europeni. În 2009, la Focșani s-a înființat Clubul Sportiv Prosport. De atunci și până acum, Prosport a organizat peste 20 de turnee de notorietate. Steaua, Dinamo, Academia Hagi, Åžcoala Dani Coman, Luceafărul Cluj, Kinder Tîrgu Mureș, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra Neamț și alte cluburi la fel de importante au participat la competițiile organizate de Prosport. Cu ocazia aniversării, Prosport va organiza un nou turneu puternic pentru grupele 2005 și 2006. Meciurile se vor juca pe terenul sintetic de la Åžcoala nr. 5”, se mai arată în comunicat. Rezultatele obținute în cei cinci ani de activitate de Prosport Focșani arată clar că lucrurile merg în direcția bună. Colaborarea dintre Prosport Focșani și Academia Hagi este una foarte strânsă. În afara jocurilor de verificare dintre cele două cluburi, Academia Hagi a solicitat ca mai mulți jucători de la Prosport să urmeze un program special de pregătire.
În perioada următoare, unsprezece copii de la Prosport se vor antrena cu echipele Academiei Hagi. „Este un lucru fantastic. În vacanța de vară, mai mulți copii de la Prosport vor participa cu echipele Academiei Hagi la mai multe turnee de pregătire. Va fi o experiență extraordinară pentru acești mici fotbaliști. Sperăm ca ei să confirme așteptările și să mai fie convocați la astfel de acțiuni. Sunt copii extrem de talentați de la grupele 2004, 2005, 2006 și 2007. Au câștigat trofee cu echipele de la Prosport, dar și premii individuale la turnee puternice. Ei au fost urmăriți îndeaproape de antrenorii Academiei Hagi și vor face un prim pas către înalta performanță”, a subliniat președintele Prosport, Laurențiu Muscalu.

           Rezultate deosebite în competițiile interne  

Profesorul Laurențiu Muscalu crede că rețeta succesului este seriozitatea cu care se lucrează la antrenamente. „Ne bucură rezultatele tuturor grupelor de copii, mai ales că ele au fost obținute doar de jucătorii selecționati de noi, și nu de alții împrumutați sau luați ilegal de la alte echipe, așa cum practică în ultima vreme alte cluburi din Vrancea. Prosport Focșani este un club care s-a ridicat pe forțele proprii”, a spus președintele Prosport.
Profesorul focșănean este fericit pentru rezultatele copiilor de la Prosport. Nouă medalii de aur, una de argint și două de bronz la cele mai importante competiții organizate în 2012, 2013 și 2014. „Echipa este cea care a adus aceste performanțe. Forța grupului este esențială, indiferent de vârstă. Fotbalul este un joc colectiv și nu poți câștiga trofee dacă nu ai o echipă solidă din toate punctele de vedere”, a spus antrenorul Adrian Schinește.
Președintele Prosport își laudă și grupele cele mai mici, de 2005, 2006 și 2007. „Aproape la fiecare meci, pe lista marcatorilor se află jucători din toate compartimentele de joc, lucru care arată clar forța grupului. Echipele sunt unite, copiii se respectă și sunt prieteni și colegi adevărați. Åži atunci când rezultatele nu au fost cele așteptate, copiii au strâns din dinți și au știut să se mobilizeze exemplar, reușind să treacă repede peste pasa neagră. Chiar dacă le-am mulțumit personal pentru rezultatele lor, țin să le spun acestor copii minunați să se pregătească și în continuare cu aceeași mare pasiune pentru că doar așa vor putea ajunge să-și vadă visul cu ochii, acela de a ajunge mari fotbaliști. Bravo copiilor de la Prosport! Bravo antrenorilor Stan Rodinel, Răzvan Duțu, Adrian Schinește și Gabriel Lazăr!”, a mai spus Muscalu.

    Copii promovați la Steaua, Academia Hagi și Sport Team Bucuresti  

După transferul de anul trecut al lui Marian Milea la Academia Gheorghe Hagi, Prosport Focsani a reușit să dea o nouă lovitură pe piața transferurilor. Octavian Mocanu s-a transferat la Steaua București și Åžtefan Ciulin la Academia Sport Team Bucuresti. Acesta din urmă a plecat la UTA Arad, club care l-a remarcat la un turneu în capitală. „Prosport este o școală de fotbal care își propune să promoveze jucători la cele mai puternice și serioase academii și cluburi sportive din România. Este meritul antrenorilor, dar și al părinților. Le ținem pumnii și le urăm și pe această cale să fie puternici și să se pregătească serios pentru a ajunge în fotbalul de înaltă performanță. Un prim pas a fost facut. Greul abia de acum începe, dar sunt convins că, așa cum Marian Milea și-a câștigat locul de titular al grupei 2001 de la Academia Hagi, asa și acești copii vor reuși să se impună la Steaua București, cel mai galonat club din România. Sunt bine pregătiți și am demonstrat încă odată că în Vrancea există talente reale. Fotbalul românesc are nevoie de astfel de tineri. Educați, pasionați și dăruiți pentru sportul rege. Prosport Focșani promovează fără reținere astfel de talente”, a conchis profesorul Laurențiu Muscalu.
Clubul Sportiv Prosport organizează cursuri de fotbal în fiecare zi pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, născuți în anii 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 și 2001. Pentru informații suplimentare sunați la telefonul mobil 0754.929.159 sau accesați site-ul clubului www.prosport2009.ro.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?