Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: BORNA de beton de la Boloteşti a mai omorât un tânăr!


Un tânăr de 33 de ani, din Panciu, a murit ieri după-amiază, în urma unui accident rutier. El se afla la volanul unui Golf III, care s-a izbit violent de borna de hotar de la intrarea în Bolotești, dinspre Focșani. În urma impactului, șoferul a murit, iar cei doi pasageri din autoturism au suferit mai multe răni. Unul dintre pasagerii răniți este chiar tatăl șoferului, care a suferit o fractură de femur și fracturi costale, el fiind internat în Secția Anestezie și Terapie Intensivă. Celălalt pasager a fost internat în Secția Chirurgie. Polițiștii spun că în acest caz va fi efectuată o expertiză.

    Marian Pasere, de 33 de ani, din Panciu, a murit ieri după-amiază, în urma unui accident rutier produs pe DN 2 D, la intrarea în comuna Bolotești. Doi pasageri din autoturism, respectiv tatăl șoferului, Vasile Pasere, de 57 de ani, și Vasilică Stan, de 37 de ani, au fost răniți. Ei au fost transportați cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, pentru a primi îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, tatăl șoferului are o fractură de femur și fracturi costale, fiind internat în Secția Anestezie și Terapie Intensivă. Celălalt pasager s-a ales cu traumatisme, el fiind internat în Secția Chirurgie.
    Nenorocirea s-a produs ieri, în jurul orei 15.00. Cei trei bărbați se aflau într-un autoturism WV Golf 3 și se deplasau pe direcția Focșani-Bolotești. La intrarea în comună, în curbă, șoferul Marian Pasere a pierdut controlul mașinii, care a smuls din pământ două cruci,semne ale producerii altor accidente mortale, apoi s-a izbit violent de borna de hotar care anunță intrarea în localitate și care este din beton. Mașina s-a făcut praf, iar în urma impactului aceasta s-a răsucit, ajungând cu fața spre Focșani. „Mașina venea dinspre Focșani. S-a dus un pic pe contrasens și probabil a tras brusc de volan, moment în care mașina s-a răsucit și a intrat în zidul ăsta”, ne-a precizat un martor. La rândul său, o femeie care se afla într-un alt autoturism, ce trecea prin zonă, a afirmat că „imediat am sunat la 112 și am anunțat. Ne-am uitat la el (la șofer-n.r.) cum a murit. Am tras de uși, am făcut ce am putut. Am sunat de multe ori la 112 și a durat mult până au venit”.
    Un alt martor, David Gheorghe, ne-a spus că imediat după accident, el a scos bornele de la acumulatori pentru ca mașina să nu ia foc. „Am scos acumulatorii, iar o persoană era prinsă acolo și trăgea de moarte. În rest n-am putut face nimic. Totul a fost o fracțiune de secundă. Am sunat la 112 și ni s-a spus să așteptăm și chiar am ridicat tonul la ei că omul moare. Am făcut și noi cât am putut. Așa se pierd vieți, că durează mult până se ajunge. Or fi evenimente multe, dar viața omului…”, ne-a relatat David Gheorghe.

         Șoferul a rămas prins între fiarele mașinii

    În urma impactului violent, șoferul a rămas prins între fiarele mașinii, el fiind scos de pompierii de la descarcerare. Celelalte două victime, respectiv tatăl șoferului, Vasile Pasere, și pasagerul, Vasilică Stan, au fost scoase de cadrele medicale, care le-au acordat primele îngrijiri și apoi le-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani. „Am intervenit cu o ambulanță SMURD și o autospecială de descarcerare. La sosirea la fața locului au fost identificate trei victime, două dintre acestea fiind scoase din autoturism de echipajele medicale, iar cea de-a treia persoană, un bărbat, a rămas încarcerată. S-a acționat pentru descarcerarea acesteia dar, din nefericire, un medic de pe echipajul SAJ a declarat decesul”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Reprezentanții ISU spun că echipajele au ajuns la fața locului în 21 de minute, dintre care două minute reprezintă pregătirea pentru misiune. Apelul a fost primit la ora 14.57, iar echipajele ISU au ajuns la locul accidentului la ora 15.18.

      Cauza accidentului va fi stabilită în urma expertizei

    La momentul producerii accidentului ploua, iar partea carosabilă era acoperită de apă. Din primele verificări efectuate de oamenii legii la locul accidentului a rezultat că șoferul a pierdut controlul mașinii, cel mai probabil pe fondul vitezei neadaptate la carosabilul umed. „Accidentul s-a produs în jurul orei 15.00, pe DN 2 D, la intrarea în comuna Bolotești. Din primele verificări rezultă că șoferul unui autoturism marca WV Golf, care se deplasa dinspre Focșani către Bolotești, pe fondul unui carosabil umed, ploaie, a pierdut controlul asupra direcției de mers, moment în care a derapat și a ieșit în afara părții carosabile, unde a intrat în coliziune cu un totem. În urma accidentului a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor două, acestea din urmă fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului”, ne-a precizat inspectorul principal Cristi Manta, de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea. Acesta a adăugat că va fi dispusă o expertiză în acest caz.
În locul în care a murit Marian Pasere și-au mai pierdut viața și alte persoane. Localnicii care au ajuns ieri la locul accidentului, ne-au spus că zona este periculoasă. Pe una dintre crucile dărâmate erau trecute numele lui Valentin Claudiu Lățcan, nepotul fostului primar al Focșaniului, Bogdan Liviu Oprea și Cătălin Nistorescu, băiatul fostului patron al hotelului „Vrancea”. În luna mai a anului 2000, aceștia au intrat cu mașina tot în borna de beton de la intrarea in comuna Bolotești. Primii doi tineri aveau 17 ani, iar cel de-al treilea 19 ani.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?