Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Reţete ardeleneşti – Tocăniţă de porc românesc, cu varză murată


Ingrediente :
1 kg carne de porc românesc (mangaliță)
10 dkg untură de mangaliță sau ulei Arpis
2 cepe roșii
1,5 kg varză murată
3 dl smântână
2 ardei verzi
2 roșii
2 căței de usturoi
3 linguri de făină albă Arpis
sare, boia de ardei dulce sau iute, chimen după gust
 
Modul de preparare: 
Se călește ceapa tăiată mărunt, se adaugă usturoiul, chimenul și boia de ardei. Adăugăm carnea de mangaliță tăiată în cuburi și o frigem. Stoarcem varza de zeamă, completăm cu puțină apă și adăugăm la carne. Condimentăm după gust și călim carnea cu varză murată sub capac până la înmuiere. Dregem tocănița cu smântână și puțină făină. Se servește cu pârjoale de cartofi și smântână.

                                                            http://traditiiculinareromanesti.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?