Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Daruri pentru copiii Centrului de Zi, de la liceeni


Copiii ce frecventează Centrul Educațional de Zi din cadrul Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență al DGASPC Vrancea au primit, ieri, plini de bucurie,  vizita devenită tradiție a liceenilor din clasele a IX-a A și B de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani. De câțiva ani încoace, cu prilejul sărbătorilor de Paști și de Crăciun, tinerii și cadrele didactice ale acestei unități de învățământ își îndreaptă gândurile și generozitatea către acești copii care sunt sprijiniți, prin serviciile oferite în centru, să absolve clasele învățământului primar și gimnazial, evitându-se astfel abandonul școlar. Genericul sub care se organizează această acțiune este „Un dar, un zâmbet!”, fiind coordonată de profesoara de limba română Elena Deju. Liceenii au fost însoțiți, de asemenea, de profesorii Carmen Atarcicov și Anicuța Tofan și de bibiliotecara Zamfira Stoica. 
Vizitatorii nu au venit nici de data asta cu mâinile goale, ci încărcați cu multe, multe daruri: articole de îmbrăcăminte, cărți, dulciuri, sucuri și portocale. „I-am cunoscut pe acești copii minunați acum câțiva ani și de atunci am realizat că cel mai frumos cadou pe care-l putem primi de Paști și de Crăciun este zâmbetul lor minunat. De aceea, le-am promis că anul acesta, de 1 Iunie, ne vom vedea din nou. Totodată, aș dori să le mulțumesc elevilor care s-au implicat și care au înțeles că voluntariatul îți oferă, poate, cea mai importantă lecție de viață”, a spus Elena Deju.
    După ce le-au împărțit darurile, liceenii au petrecut puțin timp povestind cu beneficiarii Centrului, unul dintre aceștia mulțumindu-le pentru darurile aduse cu o mică poezioară. Educatorul Centrului, Andreea Costin, împreună cu copiii, le-a mulțumit vizitatorilor și le-a adresat invitația de a mai veni în vizită ori de câte ori vor dori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?