Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Elevi de la Colegiul „Ion Mincu”, în vizită la Penitenciar


Mai mulți elevi de clasele a IX-a, a X-a și a XI-a din cadrul Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Focșani au avut acces, pentru prima dată în viața lor, într-o unitate de detenție, ocazie cu care au aflat care sunt condițiile de angajare în sistemul penitenciar. Totul s-a întâmplat în cadrul unei activități pe care elevii au desfășurat-o ieri, la Penitenciarul Focșani.
Reprezentanții unității de detenție i-au informat pe elevi cu privire la oferta de școlarizare disponibilă în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, precum și în legătură cu posibilitățile de angajare după finalizarea studiilor în domeniu. De asemenea, s-a realizat un tur al spațiilor de detenție, iar adolescenții au avut posibilitatea să primească răspunsuri la curiozitățile pe care le-au avut.
Un moment emoționant a fost acela în care elevii au avut ocazia să vadă camera de vizită, în care familiile și prietenii vin să se întâlnească cu cei dragi, aflați în spatele gratiilor. „Ziua de astăzi (ieri – n.r.), a fost una cu adevărat specială deoarece am descoperit noi posibilități de orientare pe piața forței de muncă. De asemenea, a fost o zi care a lăsat o amprentă asupra mea, influențându-mi modul de gândire”, a spus Răzvan Dragomir, elev în clasa a XI-a.
Activitatea a fost coordonată de directorul unității de învățământ,  Vasile Lupu, alături de Voicuța Voicu și consilierul educativ Florentina Ciomaga, și face parte din programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?