Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

12 câini din curtea Spitalului și Ambulanței, strânși de hingheri


O parte dintre câinii maidanezi care își duc veacul în curtea Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea și în curtea Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani au fost strânși zilele trecute de hingheri. Acțiunea Serviciului de Gestionare a Câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Focșani a avut loc ca urmare a incidentului petrecut vineri după-amiază, când Alexandru Dumitru, copilul de 12 ani al lui Dan Dumitru, președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea, a fost atacat și mușcat de o haită de câini pe strada Comisia Centrală, în timp ce se întorcea acasă, de la școală.
    O echipă de hingheri a acționat vineri și sâmbătă în perimetrul celor două unități sanitare, cu acordul conducerii Spitalului și Ambulanței, fiind capturați 12 câini. Alte patrupede au scăpat, spun reprezentanții Direcției de Dezvoltare Servicii Publice de la Primăria Focșani, pentru că au fost ascunse de unele cadre medicale iubitoare de animale. „Vineri și sâmbătă au fost adunați 12 câini din curtea Spitalului și Ambulanței, echipajul a reușit să intre în aceste zone cu acordul conducerii unităților sanitare. Marea problemă cu care se confruntă angajații noștri sunt cadrele medicale iubitoare de animale, care împiedică ridicarea câinilor, unii i-au ascuns care pe unde au putut. De asemenea, tot pe strada Comisia Centrală, la o firmă sunt doi câini mari, porțile sunt deschise și ei ies pe stradă, punând în pericol sănătatea trecătorilor. Poliția Locală i-a pus în vedere și dumnealui să își țină câinii închiși în curte, pentru a nu se produce incidente”, ne-a declarat Adrian Grosu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani.   
    În prezent, serviciul de ecarisaj de la Primărie are doar trei angajați care se ocupă de prinderea câinilor. Zilele trecute, hingherii au fost însoțiți și de Poliția Locală, pentru a se evita incidentele care au loc de obicei la astfel de acțiuni. În zona Spitalului au mai rămas câini, dar acțiunea continuă, promit cei de la Primăria Focșani. Maidanezii prinși au fost duși la padocul primăriei de la Golești. De la începutul acestui an, zilnic, hingherii au adunat de pe străzile din oraș circa 15-20 de câini pe zi, într-o zi obișnuită. Angajații de la ecarisaj se plâng, în principal, de opoziția întâlnită din partea protectorilor animalelor fără stăpân.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?