Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO şi GALERIE FOTO: TATĂ ŞI FIU, MORŢI într-un accident rutier în apropiere de Greşu


Un bărbat de 57 de ani și fiul său, de 27 de ani, au murit duminică dimineață, într-un accident rutier produs pe DN 2 D, în afara localității vrâncene Greșu. Cei doi, din Lunga-Târgu Secuiesc, județul Covasna, doreau să ajungă în piața din Tulnici pentru a vinde cartofi, ceapă și cereale. La aproximativ cinci kilometri distanță de Greșu, fiul, care se afla la volanul unui ARO ce tracta o remorcă, a pierdut controlul direcției de mers și a pătruns pe contrasens. Mașina s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului, scoțându-l din rădăcini, după care s-a răsturnat în șanț. Tatăl și fiul nu au mai avut nicio șansă. Tânărul de 27 de ani a fost scos din mașină de localnici, după cum ne-au spus anchetatorii, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el. Cadavrul tatălui său a fost scos de pompierii de la descarcerare. Anchetatorii spun că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, respectiv drum în pantă, curbă și carosabil umed.

    Un bărbat de 57 de ani, din Lunga-Târgu Secuiesc, județul Covasna, și fiul său de 27 de ani au murit duminică dimineață, în urma unui cumplit accident rutier produs pe DN 2 D, în afara localității vrâncene Greșu. Zoltan Karacsony și fiul său, care are același nume, se aflau într-un ARO, care tracta o remorcă, în care se aflau cartofi, ceapă și cereale. Veneau la Tulnici pentru a-și vinde marfa la târgul de duminică. Nu au mai ajuns.
Când mai aveau aproximativ cinci kilometri până în satul Greșu, tânărul de 27 de ani, care se afla la volan, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ajuns cu mașina pe contrasens. Mașina s-a izbit de un copac, pe care l-a scos din rădăcină, iar mai apoi s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului. Åžoferul și tatăl său nu au mai avut nicio șansă la viață. Șoferul a fost scos din mașină de localnicii care au ajuns la fața locului și în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viața.
    Tatăl șoferului, care se afla pe bancheta din dreapta, a rămas prins între fiarele contorsionate ale mașinii și a fost scos de pompieri. „În urma apelului primit prin 112, către locul indicat au plecat o ambulanță SMURD și o autospecială de lucru cu apă și spumă. La sosirea la fața locului s-a constatat că în urma accidentului au rezultat două victime. Un bărbat se afla în afara mașinii, iar pasagerul din dreapta era încarcerat. S-a acționat cu accesoriile din dotarea autospecialei pentru decopertatea mașinii și scoaterea persoanei încarcerate”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

       Cauza accidentului ar putea fi viteza neadaptată

    Din verificările pe care polițiștii le-au făcut la locul tragediei reiese că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum.  În acea zonă, drumul este în pantă și în curbă, iar afară ploua, carosabilul fiind umed.
    Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere ne-au precizat că a fost întocmit dosar penal și că se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate cauza accidentului. „La data de 04 aprilie 2014, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulnici au fost sesizați despre faptul că Zoltan K., de 27 de ani, din municipiul Târgu Secuiesc, sat Lunga, județul Covasna, în timp ce conducea un autoturism  marca ARO, care tracta o remorcă, pe direcția Ojdula-Lepșa, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum în pantă, în curbă și din cauza carosabilului umed, a pierdut controlul direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în afara acesteia. În urma impactului, un copac din afara părții carosabile a fost smuls din rădăcină, iar pentru scoaterea pasagerului  din dreapta a fost necesară intervenția echipajului de descarcerare. În urma accidentului a rezultat atât decesul conducătorului auto cât și al pasagerului din dreapta, K. Zoltan. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modalității de producere a accidentului”, a transmis subinspector Ramona Iftime, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

         „Le-a mai murit un copil”

Localnicii îi cunoșteau pe cei doi, pentru că veneau des în Vrancea pentru a-și vinde marfa. Un cunoscut al celor decedați a precizat că în familia Karacsony, în urmă cu mai mulți ani, a mai avut loc o tragedie. Unul dintre frații șoferului mort ieri, a decedat în urma exploziei unei pocnitori.
„I-am cunoscut pe cei doi, îmi erau prieteni. Sunt mâhnit de ce s-a întâmplat. Veneau în fiecare duminică la târg la Tulnici ca să-și vândă produsele, erau niște oameni harnici. Au mai avut o nenorocire în familie. Le-a mai murit un copil, fratele băiatului care a murit acum în accident. Acum 16, 17 ani a fost problema. Acasă a mai rămas soția și fetița de 16 ani. Nu știu ce s-a putut întâmpla”, a declarat un cunoscut al celor doi. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?