Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

”Gravity. Misiune în spațiu”, câştigător al 7 premii Oscar, poate fi văzut la Balada


Vă este dor să vedeți un film bun, la cinematograf? Și în acest sfârșit de săptămână aveți de unde alege. La sala de cinema Balada din Focșani sunt programate sâmbătă și duminică trei filme, pentru cinefilii de toate vârstele. Astfel, de la ora 15.00, cei mici pot vedea animația de comedie „Winnie, ursulețul de pluș” (2011), dublat în limba română, o producție a studiourilor Walt Disney. „Ursulețul neîndemânatic” se întoarce cu o poveste plină de aventuri, dar și cu prietenii săi: Tigru, Iepure, Purceluș, Bufnița, Kanga, Roo și Aiurel.
    De la ora 17.00 este programat filmul SF „Gravity. Misiune în spațiu” (2013), cu Sandra Bullock și George Clooney în rolurile principale. Filmul este multi-premiat: a primit 7 premii și 3 nominalizări Oscar, un premiu și 3 nominalizări Globul de Aur și 6 premii și 5 nominalizări BAFTA. Bullock interpretează rolul lui Dr. Ryan Stone, un medic foarte bine calificat în domeniul bioingineriei aflat la prima sa misiune în spațiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky (Clooney), care se află pentru ultima dată la comanda unei nave înainte de pensionare. Însă în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei, se întâmplă un dezastru. Aceasta este distrusă, lăsându-i pe Stone și Kowalsky complet singuri – legați unul de altul și de nimic altceva, descriind spirale în întuneric. Tăcerea insuportabilă le spune că au pierdut orice legătură cu Pământul… și orice șansă de a fi salvați. Pe măsură ce frica se transformă în panică, cu fiecare gură de aer se consumă puținul oxigen rămas. Singura cale de a ajunge acasă este aceea de a înainta prin terifianta întindere a spațiului.
    De la ora 19.00 începe un alt film premiat, „Marele Gatsby” (2013), o dramă inspirată din romanul cu același nume al scriitorului american F. Scott Fitzgerald.  Actorul Leonardo DiCaprio joacă rolul lui Gatsby. Prețul unui bilet de intrare la oricare dintre aceste filme este 5 lei.
    Caravana filmelor va ajunge și în alte localități din județ. Astăzi, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud vor rula două filme: de la ora 16.00 animația „Ștrumpfii 2” dublat în limba română și de la ora 19.00 horror-ul „Trăind printre demoni”. De asemenea, la Casa de Cultură din Odobești, duminică, de la ora 11.00, copiii îl pot vedea pe „Garfield”, partea a doua, după cum ne-a spus operatorul de cinema Lucian Cristea, angajat la Casa de Cultură din Odobești.
    Vizionare plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?