Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

2 mai, ZI LIBERĂ pentru bugetari


Guvernul a aprobat hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă, au declarat surse oficiale. Instituțiile publice își vor desfășura activitatea în regim de program normal sâmbătă, 26 aprilie, sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la 31 mai, pentru a recupera ziua liberă de 2 mai 2014, conform deciziei Guvernului. Conform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepția celor din instituțiile publice a căror activitate trebuie asigurată.
Premierul Victor Ponta a declarat anterior că agenda ședinței de guvern include hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă și a precizat că speră ca „predicțiile extrem de optimiste” ale industriei de turism să se adeverească și să rezulte venituri mari.
Asociația de Promovare Litoral-Delta Dunării și Federația Asociațiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi națională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului. În acest an, Ziua Internațională a Muncii – 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi. Cele două organizații au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi națională liberă, urmând ca aceasta să fie recuperată în cursul lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?