Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Abia ieri s-a aflat! Copilul din Lespezi s-a născut la Spitalul Județean


Copilul din Lespezi, comuna Homocea, care a murit miercurea trecută acasă, iar trupul neînsuflețit a fost ridicat abia peste câteva zile, s-a născut la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Reprezentanții instituțiilor implicate în acest caz nu știau până ieri unde a fost născut copilul.
Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Focșani, copilul a fost născut prin cezariană, fiind perfect sănătos. Prin urmare, afecțiunea pulmonară care i-a promovat moartea a fost dobândită. „Femeia s-a internat pe 12 februarie, a născut prin cezariană o fetiță perfect sănătoasă, iar după 4 zile a fost externată. Conform legii, obligația mamei era ca în termen de 15 zile să o înregistreze”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Focșani.
Până mâine, reprezentanții instituțiilor implicate în acest caz trebuie să transmită Prefecturii Vrancea procedurile de intervenție în astfel de situații. De asemenea, vineri dimineață, la sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) se vor întâlni reprezentanți ai instituțiilor implicate pentru a semna un protocol de intervenție în astfel de cazuri. „Vineri dimineață ne vom întâlni reprezentanți ai IPJ, CAS, Ambulanță, medicilor de familie și manageri de spitale pentru semna un protocol, în speranța că vom acoperi lipsa de legislație”, a spus medicul Cătălin Graur, șeful DSP Vrancea.
Reamintim că săptămâna trecută, miercuri, o fetiță de o lună și două săptămâni a decedat în casa familiei din satul Lespezi, comuna Homocea, iar trupul neînsuflețit a fost ridicat la două zile de la deces, atunci când managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mîndrilă, a aflat de caz și a solicitat reprezentanților firmei autorizate de transport cadavre să intervină. Reprezentanții instituțiilor implicate în acest caz au dat întruna vina unii pe alții. Chiar și în urmă cu două zile, când a avut loc la Prefectura Vrancea o întâlnire între reprezentanții ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliție Județean, Serviciului de Ambulanță Județean, Secției anatomo-patologică din cadrul Spitalului Județean, ai medicilor de familie și Serviciului de Medicină Legală, aceștia și-au aruncat acuze unii altora.
Pentru că nimeni nu vrea să-și recunoască vinovăția, subprefectul Cristi Misăilă a spus vă va solicita un control de la Ministerul Sănătății, iar cine se va face vinovat va fi demis.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?