Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Tâlharul din Spulber rămâne în arest


Săndel C., tânărul de 25 de ani, din Spulber, arestat preventiv la finele anului  trecut pentru tâlhărie, vrea în libertate. El a contestat decizia magistraților Judecătoriei Focșani, care au menținut măsura arestării preventive pentru încă 30 de zile. Contestația sa a fost luată în discuție ieri, de magistrații Tribunalului Vrancea. Nu a avut câștig de cauză, judecătorii hotărând că tânărul trebuie să rămână în arest. „Respinge contestația ca nefondată. Obligă contestatorul C. S. la plata sumei de 50 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia magistraților Tribunalului Vrancea.
    Bărbatul se află în arest de trei luni, după ce a tâlhărit un tânăr care venise în vizită la bunici și se rătăcise. În dosar a mai fost trimis în judecată un alt bărbat, care este acuzat de tăinuire. Totul s-a întâmplat pe data de 16 decembrie 2013. În jurul orelor 20.00, partea vătămată, respectiv un tânăr din județul Argeș, a rătăcit drumul spre casa bătrânilor, din comuna Spulber. S-a întâlnit pe drum cu cei doi inculpați, pe care i-a întrebat cum să ajungă la locuința bunicilor săi. Bărbații l-au condus pe tânăr pe o stradă, iar la despărție, Săndel C. i-a pus acestuia toporul la gât, l-a trântit la pământ, apoi l-a lovit peste brațe. Inculpatul avea toporul asupra sa deoarece în ziua respectivă fusese la tăiat de lemne.
După ce și-a lovit victima, Săndel C. a luat rucsacul tânărului, dar și sacoșa cu alimente și bunuri personale. Celălalt inculpat, care a asistat impasibil la scena agresiunii, a ajutat partea vătămată să se ridice de la pământ, apoi i-a spus că dacă vrea să o conducă la casa buncilor trebuie să-i dea 20 de lei. A fost refuzat, așa că s-a dus după amicul său, ajungându-l din urmă. Au împărțit apoi bunurile părții vătămate.
Victima a anunțat poliția, iar ulterior cei doi bărbați au fost depistați de oamenii legii. A doua zi, ambii au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, după care au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Numai Săndel a ajuns în arest, celălalt fiind lăsat să plece acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?