Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Părinţii ar putea beneficia de o zi liberă, în prima zi a anului şcolar


Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, marți, în unanimitate, raport favorabil la o inițiativă legislativă prin care se propune ca părinții să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului școlar. Proiectul prevede că ziua de începere a fiecărui an școlar să poată fi acordată ca zi liberă părinților ai căror copii sunt elevi în învățământul preuniversitar. Potrivit propunerii legislative, această zi ar urma să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.
Inițiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an școlar mii de elevi „își pun pentru prima dată ghiozdanul în spate și pășesc cu emoție în clasele unde vor descifra tainele învățăturii”. „Festivitățile de deschidere a noului an școlar sunt pregătite cu mare grijă de cei care le vor îndruma pașii elevilor. Oriunde în țară, părinții merg împreună cu cei mici la grădiniță ori la școală. Din păcate, începutul fiecărui an școlar coincide cu o zi lucrătoare. Acest fapt face destul de dificilă posibilitatea părinților de a-și însoți copiii la școală”, mai arată inițiatorul.
Propunerea legislativă privind declararea zilei de început de an școlar – Zi liberă pentru părinți va fi dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?