Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Vântul se intensifică în toată ţara, de sâmbătă până luni


   Vântul va avea intensificări în toată țara, în intervalul sâmbătă, ora 13.00, – luni, ora 13.00, urmând să depășească, local și temporar, 50-60 de kilometri pe oră, potrivit unei informări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În intervalul menționat, precizează sursa citată, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, începând din nord-vestul țării, iar local și temporar se vor depăși viteze de 50-60 km/h. Totodată, în zona de munte, vor fi rafale de peste 80 km/h și se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari vor predomina ninsorile, potrivit ANM.
   Având în vedere această prognoză, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că inspectoratele pentru situații de urgență județene vor relua activitățile de informare și conștientizare a populației asupra condițiilor prevăzute de lege pentru arderea miriștilor, vegetației ierboase și vegetației stuficole din perimetrul Deltei Dunării, asupra riscurilor generate de incendierea vegetației uscate de pe terenurile agricole și a măsurilor de prevenire care se impun, precum și a sancțiunilor aplicabile în cazul încălcării prevederilor legale.
   În cursul zilei de sâmbătă temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în depresiuni și pe litoral și 20…21 de grade în regiunile extracarpatice. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 9 grade. Duminică, valorile termice vor marca o scădere în toată țara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 5…7 grade în nordul țării și în depresiuni și 15 grade în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 7 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?