Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Două locuințe din Vadu Roșca, în flăcări


   Pompierii au intervenit, marți seara, în satul Vadu Roșca, din comuna Vulturu, pentru a stinge un incendiu izbucnit la acoperișul unei case. În urma incendiului, care a fost provocat de un scurtcircuit electric, au ars acoperișul casei, confecționat din lemn cu învelitoare de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, și bunurile din două camere de locuit.
    Ieri, pompierii au mers din nou la Vadu Roșca pentru a continua verificările și a stabili cu exactitate cauzele producerii acestuia. În timp ce cercetau zona, o casă, situată pe o stradă învecină, a fost cuprinsă de flăcări. „Imediat după primirea apelului prin intermediul numărului unic de urgență 112, către locul indicat s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. S-a acționat atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protecția gospodăriilor învecinate, deoarece viteza vântului favoriza pericolul propagării acestuia. În urma incendiului au ars acoperișul locuinței și al unei bucătării, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, bunuri de uz casnic, obiecte de mobilier și articole textile. Verificările realizate la fața locului au dus la concluzia că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui burlan metalic neprotejat termic față de materiale combustibile”, ne-a spus locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. Potrivit acesteia, nimeni nu a fost rănit.
   Pentru a vă proteja viața și bunurile, pompierii vă recomandă să acordați mai multă atenție normelor de apărare împotriva incendiilor. Astfel, verificați, curățați și reparați coșurile de fum cel puțin o dată pe an, iar acest lucru trebuie făcut de  o persoană autorizată. Tăiați crengile copacilor aflate deasupra sau în apropierea coșurilor de fum. Amplasați materialele combustibile la distanță față de sobe. „Asigurați izolarea sobei față de podea și pereții din apropiere. Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire și respectați întocmai instrucțiunile producătorului. Depozitați cenușa într-un container de metal în exteriorul locuinței și la distanță de casă, grajd, fânar, depozite etc. Amplasați un ecran în fața focarului șemineului și țineți ușița închisă la sobă. Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare. De asemenea, puteți solicita la primărie efectuarea unui control de prevenire a incendiilor de către componenta preventivă a serviciului voluntar pentru situații de urgență. Controlul preventiv este gratuit”, a adăugat locotenent Duță.
    Pompierii au venit cu precizări și în cazul incendiului izbucnit marți seara, la mansarda unui bloc de pe strada George Coșbuc din Focșani. Potrivit acestora „în momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta la nivelul podului mansardei de la etajul al III-lea al blocului de locuit, cu degajări mari de fum. Locatarii din apartamentele situate pe aceeași scară cu locuința de unde a izbucnit incendiul s-au autoevacuat de la primele semne de fum și, din fericire, nimeni nu a fost rănit. În urma acestuia au ars podul mansardei confecționat din lemn căptușit cu carton bituminos pe o suprafață de 20 mp, diverse materiale textile și obiecte de mobilier dintr-o încăpere”
   Datorită intervenției operative, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui echipament de iluminat electric amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?