Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Condamnat pentru furt, vrea o nouă reducere a pedepsei


    Noul Cod Penal le dă speranță unora dintre persoanele condamnate, care speră că vor obține o pedeapsă mai ușoară. Este și cazul lui Ion M., condamnat inițial, acum doi ani, la 15 ani de închisoare pentru furt calificat cu consecințe deosebit de grave. În urmă cu trei săptămâni, el a obținut o reducere a pedepsei la aproape jumătate, respectiv la 8 ani și 6 luni de închisoare. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Focșani.
    Ion M. nu a fost mulțumit de această reducere și a depus o contestație, care a fost judecată ieri la Tribunalul Vrancea. Avocatul condamnatului a cerut ca pedeapsa să fie și mai mică, de 6 ani de închisoare în total, prin neaplicarea sporului de 2 ani și 6 luni și a invocat aplicarea legii penale mai favorabile. Ion M. a ispășit deja aproape jumătate din pedeapsa de 8 ani și 6 luni, el fiind arestat din luna iulie a anului 2010. Procurorul de caz a solicitat instanței să respingă contestația, întrucât pedeapsa a fost scăzută o dată, de la 15 ani la 8 ani și 6 luni închisoare, prin schimbarea încadrării juridice, în corelație cu Noul Cod Penal. Dosarul a rămas în pronunțare.
    Ion M. a intrat în atenția oamenilor legii după ce, împreună cu fiul său, dar și singur, a spart zeci de locuințe din Focșani, Adjud și Panciu, ajungând la un prejudiciu total de 638.600 de lei. În rechizitoriu au fost trecute numai pe numele lui Ion 33 de furturi din case, care aparțineau unor persoane înstărite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?