Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Medicii rezidenți și-au primit bursele


    Aproximativ 60 de medici rezidenți din județ și-au primit, zilele trecute, bursele în valoare de câte 670 de lei. Dacă reprezentanții unor spitale le-au plătit rezidenților aceste sume încă de săptămâna trecută, alții le-au dat banii abia luni. Dintre cei 75 de medici rezidenți de la nivelul județului, au primit burse 56, deoarece restul nu întruneau condițiile necesare. Cei mai mulți rezidenți lucrează la Spitalul Județean de Urgență Focșani, 32 la număr, iar managerul unității, Constantin Mîndrilă, ne-a precizat că banii au fost virați în conturile acestora încă de săptămâna trecută.
    Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea, burse au mai primit și șase medici rezidenți din cadrul Spitalului Comunal Vidra, un rezident de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, 13 rezidenți din cadrul Spitalului Municipal Adjud și patru rezidenți din cadrul Spitalului Panciu. În total, valoarea burselor este de 37.520 lei, această sumă fiind aferentă lunii ianuarie 2014. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, respectiv medici rezidenți, personal didactic și aleși locali, a fost aprobat în luna februarie.
    Dintre cei 75 de rezidenți din Vrancea, 19 nu primesc burse din următoarele motive: au contractul individual de muncă suspendat pentru că se află în concediu de maternitate sau în concediu pentru formare profesională ori pentru că au obținut un salariu mai mare de 3.000 de lei. „Nu beneficiază de bursă de rezidențiat medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți și farmaciștii rezidenți pe perioada în care efectuează stagii de pregătire în afara României, precum și pe perioada concediilor de odihnă. Plata bursei de rezidențiat încetează de la data încheierii calității de rezident în următoarele situații: la data finalizării programului de pregătire în rezidențiat; la data încetării contractului individual de muncă în situațiile prevăzute de lege; prin renunțare expresă, formulată în scris către Ministerul Sănătății; în caz de incompatibilitate”, se arată în norme. Aceste burse sunt acordate lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?