Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Violatorul Raj Pantelimon, condamnat la 15 ani de închisoare


    Raj Pantelimon, judecat de magistrații Tribunalului Vrancea pentru tentativă de omor calificat, viol și tâlhărie, a fost condamnat, ieri, la 15 ani de închisoare, cu trei ani mai puțin față de pedeapsa aplicată inițial. Dosarul său a fost trimis în rejudecare, iar el a beneficiat de legea mai favorabilă, în urma intrării în vigoare a Noului Cod Penal. 
    Magistrații Tribunalului Vrancea s-au pronunțat ieri în acest dosar. Cererea de schimbare a încadrării juridice a fost respinsă, iar pedeapsa cu închisoarea a fost recalculată. Inculpatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat, 10 ani de închisoare pentru viol și 8 ani de închisoare pentru tâlhărie. Raj a primit cea mai grea pedeapsă, 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat, la care s-a adăugat un spor de trei ani, așa încât a rezultat o pedeapsă totală de 15 ani de închisoare. Magistrații au dispus menținerea arestării preventive a inculpatului, aflat în Penitenciarul Focșani. De asemenea, au dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat după rămânerea definitivă a hotărârii.
    Raj Pantelimon a fost obligat și la despăgubiri civile către victimă. „11.482,58 lei și dobânda legală aferentă calculată de la data externării victimei (…) către partea civilă Spitalul Județean de Urgență «Sf.Pantelimon» Focșani ; 284,9 lei cheltuieli de transport către partea-civilă Serviciul Județean de Ambulanță Vrancea; 50.000 lei daune morale către partea civilă (…). Obligă inculpatul Pantelimon Raj la 4000 lei cheltuieli judiciare către stat”, se mai arată în soluție. Instanța a mai dispus ca onorariile de avocat din oficiu și taxa medico-legală să fie avansate din fondul Ministerului Justiției. Sentința poate fi atacată cu apel.
    Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 13 spre 14 septembrie 2012, Raj Pantelimon a acostat pe stradă o tânără de 22 de ani, barmaniță într-un club din cartierul Sud din Focșani, care se întorcea acasă după serviciu. A lovit-o cu pumnii și picioarele peste cap și corp, apoi a întreținut relații sexuale cu ea și i-a furat telefonul. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?