Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Trei locuințe au fost afectate de incendii


   Trei incendii au stins pompierii la sfârșitul săptămânii trecute. Prima intervenție a fost pe data de 8 martie, la ora 19.30, în satul Străoane de Sus. Cei care au intervenit pentru stingerea focului au fost pompierii de la Panciu și voluntarii de la SVSU Străoane. Pompierii spun că, cel mai probabil din cauza jarului căzut dintr-un sistem de încălzit, au ars mobilier, bunuri de uz casnic și acoperișul casei, construit din lemn și cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați.
    În seara aceleiași zile. un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Golești. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că ardea funinginea depusă pe pereții coșului de evacuare a fumului, flăcările fiind lichidate în limitele găsite, fără a se înregistra pagube materiale.
    Duminică, Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Vânători, la stingerea unui incendiu în satul Rădulești. În urma acestuia, au ars acoperișul casei, confecționat din lemn și cu învelitoare din azbociment și țiglă, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați și bunuri de mobilier din două camere. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs din cauza unui coș de fum deteriorat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
    În ceea ce-i privește pe paramedici, aceștia au avut 32 de intervenții în zilele de sâmbătă și duminică. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc afecțiunile cardiace, respiratorii, abdominale și traumatismele. Paramedicii din cadrul ISU Vrancea au intervenit în mai multe localități de pe raza județului și au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Adjud, Focșani, Panciu și Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?